Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.V. [ Tanjug ]

18. 08. 2024. 18:33 >> 18:33
Čitaj mi:

PARIZ

Nepokorena Francuska zaprijetila Makronu opozivom

Čelnici krajne ljevičarske partije Nepokorena Francuska najavlili su da će francuskom parlamentu podnijeti zahtjev za opoziv predsjednika države Emanuela Makrona ukoliko on ne imenuje Lusi Kaste iz te stranke za premijerku.

Nepokorena Francuska je u tekstu objavljenom u francuskom nedjeljniku Tribun dimanš optužila Makrona za "institucionalni udar protiv demokratije" jer je odbio da prihvati rezultate parlamentarnih izbora održanih u julu.

U tekstu stranka ističe da Makron "mora da zna da će sva ustavna sredstva biti upotrijebljena da bi se on svrgnuo sa funkcije" i ocjenjuje da francuski predsjednik želi da imenuje premijera "ne uzimajući u obzir rezultat posljednjih parlamentarnih izbora, koje je izgubio nakon poraza na evropskim izborima".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније