Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Milica Sekulić [ Dnevnik, TVCG ]

18. 08. 2024. 19:52 >> 19:52
1
Čitaj mi:

VIŠEGODIŠNJI PROBLEM

Kolašin bez autobuske stanice, putnici se za prevoz raspituju u kafani

Kolašin je odavno postao jedan od značajnih turističkih centara i mjesta u koje se rado dolazi. Doputovati do grada na Tari javnim prevozom i nekako se može, no otići autobusom do željene destinacije pravi je podvig.

Autobuske stanice u Kolašinu odavno nema. Improvizovana stajališta su neuslovna, a glavne informacije o prevozu saznaju se u kafani.

Građani Kolašina kažu da decenijama izbjegavaju da koriste javni prevoz jer usluge i na autobuskoj i na željezničkoj stanici ne postoje.

U opštini su svjesni višedecenijskog problema, pa će uskoro krenuti da ga rješavaju.

Kako je kazao Vasilije Ivanović, potpredsjednik opštine Kolašin, prostorni plan je pri kraju i očekuju da ga usvoje u narednih par nedjelja.

"U tom prostornom planu razrađeno je detaljno pozicija autobuske stanice. Po usvajanju tog prostornog plana, pristupićemo što brže u realizaciji nove autobuske stanice sa svim potrebnim kapacitetima da bi dobili licencu i upotrebnu dozvolu", pojasnio je on. 

Ni na željezničkoj stanici situacija nije mnogo bolja. Uslovi na stanici u našem najvećem zimskom turističkom centru su veoma loši, a informacije o redu vožnje na broj telefona sa sajta Turističke organizacije grada nećete dobiti.

Iz preduzeća Željeznički prevoz kažu da je Kolašin izuzetno popularna destinacija, ali za sada se putnici o redu vožnje mogu informisati na drugi način.

Kako je kazala PR Željezničkog prevoza Jovana Jovanović, ŽPCG nema aktivnu blagajnu u ovoj stanici već duži vremenski period.

"Međutim svi korisnici naših usluga uvijek mogu da se informišu putem brojeva telefona koji su objavljeni na našem web sajtu. Takođe aktivan je i Vajber broj putem kojeg svi građani mogu tokom cijelog dana od 6 ujutro do 10.30 naveče dobiti sve informacije o kretanju vozova i eventualnim kašnjenjima. To je broj telefona 068 44 12 12", rekla je ona. 

Od početka godine u Kolašin je vozom stiglo 13.000 putnika.

Interesovanje za grupne posjete tom gradu raste, a bolje uslove, uređene čekaonice i blagajnu posjetioci će ipak morati da sačekaju, jer je prioritet željezničke infrastrukture adaptacija pruge.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније