Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B./Mina biznis

15. 08. 2024. 08:23 >> 08:25

KINA

Pale cijene čelične armature

Cijene fjučersa čelične armature su u avgustu pale na 2,19 hiljada kineskih juana, odnosno na približno 539 eura, po toni, što je najniži nivo za skoro osam godina uslijed sve slabije potražnje u Kini.

Kako se navodi, indeks menadžera nabavke u kineskom građevinarstvu je u julu pao na najniži nivo za godinu pošto sporiji rast kineske privrede utiče na potražnju za izgradnjom stambenih objekata za koje je neophodna čelična armatura, prenosi B92.

Strani ulagači su povukli skoro 15 milijardi dolara investicija iz Kine u tromjesečnom periodu između aprila i juna, objavila je nedavno kineska Državna administracija za devizne poslove.

Kako se dodaje, vrijednost stranih investicija u Kinu je u prvih šest mjeseci pala oko pet milijardi dolara. Strane investicije u Kinu su u 2021. dostigle rekordne 344 milijarde dolara, ali postepeno se smanjuju zbog usporavanje privrede i rastućih geopolitičkih tenzija.

Međunarodni monetarni fond (MMF) je u svojoj julskoj prognozi naveo da će kineska ekonomija porasti pet odsto u ovoj godini i usporiti na 4,5 odsto naredne godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније