Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina/M.L.B.

18. 08. 2024. 08:44 >> 08:46
Čitaj mi:

zbog nedostatka goriva

Cijeli Liban ostao bez struje

Cijeli Liban ostao je bez električne energije nakon što je posljednja proizvodna jedinica elektrane Az-Zahrani, koja je ostala na mreži obustavila rad zbog nedostatka goriva, saopštila je libanska elektroprivredna kompanija.

Bivši savjetnik libanskog ministra energetike i vodnih resursa, Radža Al-Ali, rekao je za RIA Novosti da bi elektrane u Libanu mogle potpuno da zaustave rad narednih dana zbog nedostatka rezervi goriva u zemlji.

Problem snabdijevanja električnom energijom u Libanu datira od kraja građanskog rata 1990. godine, prenosi Tanjug.

Prije nego što je počela ekonomska kriza u oktobru 2019. godine, u različitim gradovima i regionima stanovništvo je imalo struju od 12 do 18 sati dnevno, a nakon što je kriza počela, snabdijevanje je smanjeno na dva do osam sati dnevno.

U periodima kada su u Libanu nestajale zaliha gorive, zemlja je bila nekoliko sedmica potpuno bez struje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније