Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ N1 ]

14. 08. 2024. 19:22 >> 19:21
Čitaj mi:

nakon pet godina

Sjeverna Koreja krajem godine ponovo otvorena za turiste

Sjeverna Koreja će krajem ove godine ponovo biti otvorena za turiste, skoro pet godina nakon što je potpuno zatvorila granice zbog pandemije kovida, objavile su dvije turističke kompanije koje posluju sa tom zemljom.

Korio Turs, sa sjedištem u Pekingu, i KTG Turs, sa sjedištem u Šenjangu, danas su u odvojenim saopštenjima naveli da će turističkim grupama biti dozvoljeno da posjete planinski grad Samdžijon, rodno mjesto bivšeg sjevernokorejskog lidera Kim Džong Ila, prenosi CNN.

Dobili smo potvrdu od našeg lokalnog partnera da će turizam u Samdžijonu, a vjerovatno i u ostatku zemlje, zvanično biti nastavljen u decembru ove godine, naveli su iz Korio Tursa, dodajući da će itinerar i dalji detalji biti poznati „u narednim danima i nedjeljama“.

U zasebnoj objavi na Fejsbuku, KTG Turs je, takođe, saopštio da će tačni datumi odlaska turista biti potvrđeni.

Za sada se pominje samo Samdžijon, ali mislimo da će se otvoriti i Pjongjang i druga mjesta, naveli su.

Samdžijon se nalazi na kineskoj granici i blizu je najvišeg vrha na Korejskom poluostrvu, planine Paektu, aktivnog vulkana od najveće važnosti i istorijskog značaja za Sjeverne i Južne Korejce, jer se smatra kolijevkom korejskog naroda.

Taj grad je bio popularna destinacija kineskih turista, koji su dolazili autobusima prije kovida i turizam je Sjevernoj Koreji obezbjeđivao prihod, uprkos međunarodnim sankcijama zbog ilegalnih nuklearnih i balističkih raketnih programa Pjongjanga.

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un lično je izvršio inspekciju gradilišta u Samdžijonu u julu, javili su državni mediji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније