Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Glas Amerike ]

30. 07. 2024. 22:33 >> 22:33
1
Čitaj mi:

špijunska agencija saopštila

Saradnici Kim Džong Una traže lijek koji će mu pomoći da smrša

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un ponovo se ugojio i izgleda da ima zdravstvene probleme povezane sa gojaznošću, kao što su visok krvni pritisak i dijabetes. Njegovi saradnici traže nove lijekove u inostranstvu za njihovo liječenje, saopštila je južnokorejska špijunska agencija političarima u ponedjeljak.

Kim koji ima 40 godina, mnogo pije i puši, a njegova porodica ima istoriju srčanih problema. I njegov otac i deda, koji su vladali Sjevernom Korejom prije nego što je naslijedio vlast 2011. godine, umrli su od srčanih problema.

Ljudi koji prate prilike rekli su da je Kim Džong Un, koji je visok oko 170 centimetara i ranije imao 140 kilograma, izgleda izgubio dosta težine 2021. godine, vjerovatno zbog promjene ishrane. Ali nedavni snimci državnih medija pokazuju da se ponovo ugojio, prenosi Glas Amerike.

Glavna špijunska agencija Južne Koreje, Nacionalna obavještajna služba (NIS) obavijestila je parlamentarce iza zatvorenih vrata da se procjenjuje da Kim ponovo ima oko 140 kilograma, što ga svrstava u grupu koja ima visok rizik od srčanih oboljenja, rekao je Li Siong Kveun, jedan od poslanika.

Li je rekao da ih je NIS obavijestio da Kim ima simptome visokog krvnog pritiska i dijabetesa od ranih 30-ih godina. Drugi poslanik, Park Sunvon, rekao je da NIS vjeruje da Kimova gojaznost ima veze sa tim da on pije, puši i da je pod stresom.

Li i Park su citirali NIS koji je rekao da je dobio obavještajne podatke da su sjevernokorejski zvaničnici pokušavali da nabave nove ljekove u inostranstvu za Kimov visok krvni pritisak i dijabetes. SJeverna Koreja je jedna od najtajnovitijih zemalja na svIJetu i praktično ne postoji način da stranci znaju tačno Kimovo zdravstveno stanje.

Ćerka nasljednica?
Kimovo zdravlje je u fokusu velike pažnje izvan Sjeverne Koreje pošto nije zvanično imenovao nasljednika koji bi preuzeo kontrolu nad nuklearnim arsenalom zemlje koji bi ciljao na Sjedinjene Države i njihove saveznike, ako on ne bi bio sposobam da obavlja funkciju.

NIS je u brifingu od ponedjeljka takođe ostao pri svojoj procjeni da Kimova ćerka koja još nije tinejdžeka, koja se navodno zove Kim Ju Ae, vjerovatno jača status očeve nasljednice. Međutim, NIS je saopštio da ne može isključiti mogućnost da bi je zamijenio neko od braće i sestara jer ona nije zvanično određena za nasljednicu svog oca.

Spekulacije o Kim Ju Ae, koja ima oko 10 godina, rasplamsale su se dok je pratila svog oca na važnim događajima od kraja 2022. godine. Državni mediji su je nazvali „najvoljenijom“ ili djetetom koje je favorit Kim Džong Una i izašli su snimci i fotografije koje dokazuju njen sve veći politički položaj i bliskost sa ocem.

NIS je rekao parlamentarcima da je najmanje 60 odsto javnih aktivnosti Kim Ju Ae uključivalo prisustvovanje vojnim događajima sa svojim ocem.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније