Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

14. 08. 2024. 19:11 >> 19:10
Čitaj mi:

odmazda

Hezbolah ispalio rakete na Izrael kao osvetu za ranjavanje 17 ljudi u Libanu

Libanska ekstremistička organizacija Hezbolah saopštila je danas da je ispalila rakete na jedan grad na sjeveru Izraela, u znak odmazde za izraelski vazdušni napad u kojem je ranjeno 17 ljudi.

Ministarstvo zdravlja Libana i državni mediji su objavili da je u vazdušnom napadu pogođen motor u libanskom selu Abasije i da su četiri osobe teško ranjene.

Hezbolah je kasnije saopštio da su njegovi borci ispalili rakete ka izraelskom gradu Kirjat Šmona, u znak odmazde, prenio je Asošijed pres.

Izraelski mediji su prenijeli da povreda nije bilo u eksploziji dvije rakete, ali da je pričinjena šteta, a da se sirene za protivraketnu uzbunu nijesu oglasile.

Prekogranični sukobi izraelske vojske i Hezbolaha su gotovo svakodnevni od početka rata u Pojasu Gaze 7. oktobra prošle godine.

Od tada je u Libanu ubijeno više od 500 ljudi, većinom boraca Hezbolaha.

Broj Palestinaca ubijenih u desetomjesečnom ratu Izraela i Hamasa u Gazi gotovo je dostigao 40.000, po podacima tamošnjeg ministarstva zdravlja.

Kako je danas saopšteno ubijeno je najmanje 39.965, a ranjeno 92.294 ljudi. U protekla 24 sata u lokalne bolnice su prenijeta tijela 36 ubijenih, dodaje se u saopštenju ministarstva koje u bilansu žrtava ne pravi razliku između boraca i civila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније