Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ N1/Anadolija ]

02. 08. 2024. 22:43 >> 22:43
Čitaj mi:

Danska policija

Švedske tinejdžere kriminalci plaćaju za teške zločine u Danskoj

Visoki zvaničnik danske policije otkrio je da su organi za provođenje zakona naišli na slučajeve da su švedski tinejdžeri počinili teške zločine unutar Danske u zamjenu za velike uplate, javlja Anadolija.

Policijski istražitelj Torben Svarrer rekao je danskim medijima da je veza između švedskih tinejdžera i danskih kriminalaca pronađena nakon dvije pucnjave ove sedmice.

„Vidjeli smo da kriminalci na društvenim mrežama traže ljude koji su spremni počiniti ozbiljne zločine i da mladi Šveđani, nažalost, pristaju da to urade za novac“, rekao je Svarrer.

Dodao je da to shvataju veoma ozbiljno.

„Oni jednostavno dobijaju veliku količinu novca za izvršenje nasilnog zločina, uključujući ubistvo“, dodao je Svarrer.

Švedski tinejdžeri od 17 i 16 godina nalaze se u istražnom zatvoru u Danskoj jer su u srijedu uhapšeni zbog pucnjave u Koldingu i Kopenhagenu. Danska policija tvrdi da su dvojicu tinejdžera regrutovali kriminalci na društvenim mrežama.

Muškarac je u Koldingu upucan najmanje tri puta u nogu, međutim, niko nije povrijeđen u Kopenhagenu na trgu Blagards Plads.

U junu je policija Kopenhagena uhapsila dvojicu švedskih tinejdžera zbog njihove navodne umiješanosti u nasilje bandi u Brondbyju.

Statistike švedske policije pokazuju da su 2023. zabilježena 283 oružana napada između rivalskih bandi.

Sukobi su doveli do 44 smrtna slučaja i 87 povrijeđenih, stvarajući mračnu sliku tekućeg sukoba bandi. Izvještaj Švedskog Nacionalnog savjeta za prevenciju kriminala (BRA) dodatno naglašava ozbiljnost situacije u kojoj se navodi da je stopa oružanih napada posljednjih godina bila „veoma visoka“ u poređenju sa drugim evropskim zemljama.

Dok evropski prosjek iznosi 1,6 smrtnih slučajeva na milion ljudi godišnje zbog ovakvih napada, Švedska ima četiri smrtna slučaja na milion ljudi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније