Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ Beta ]

02. 08. 2024. 22:39 >> 22:42
Čitaj mi:

bih

Ambasada SAD optužila Dodika da manipuliše državnim fondovima

Ambasada SAD u BiH danas je optužila predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da manipuliše državnim fondovima, navodeći kao primjer za namiještanje tendera za kupovinu objekta u kojem će biti novo sjedište Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO) u Banjaluci.

"Državni budžet BiH uključuje sredstva za kupovinu novog sjedišta UIO u Banjaluci. Tender za ovaj projekat je raspisan pet puta, tako da je ostalo samo jedno preduzeće s kojim se sklapa ugovor. Kome će iz Dodikovog kruga ovaj sumnjivi proces dobro doći? Ova vrsta korupcije ima realnu cijenu za stanovnike u RS i širom BiH", navedeno je u objavi američke Ambasade na društvenoj mreži Iks.

Na kraju tvita je dodat heštag: "Gdje je novac?", koji Ambasada SAD koristi posljednjih dana postavljajući Dodiku i vlastima RS razna pitanja u vezi sa korupcijom i zaduženošču RS.

UIO BiH je krajem prošle godine raspisala javni oglas za kupovinu zgrade na koji je u predviđenom roku stigla jedna ponuda od banjalučke firme "Grand Trejd", u vlasništvu Mileta Radišića, kuma Milorada Dodika.

Ponuda "Grand Trejda" iznosila je 98,5 miliona konvertibilnih maraka (50,5 miliona eura).

U budžetu BiH za 2024. godinu, koji je izglasan u julu, obezbijeđena su dodana sredstva u iznosu od oko 30 miliona eura koliko je bilo potrebno da se zaokruži finansijska konstrukcija za kupovinu zgrade.

Ranije je osigurano 67.500.000 KM (34,6 miliona eura).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније