Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ RSE ]

21. 07. 2024. 11:14 >> 11:15
1
Čitaj mi:

tri dana nakon sličnog incidenta

Sjeverna Koreja ponovno poslala balone sa smećem prema Južnoj Koreji

Sjeverna Koreja ponovno je prema Južnoj Koreji uputila balone za koje se pretpostavlja da nose smeće, samo tri dana nakon sličnog incidenta, objavila je u nedjelju južnokorejska vojska.

Čini se da baloni putuju prema sjevernom dijelu provincije Gyeonggi koja okružuje Seul. Građanima se savjetuje da ne diraju balone već lokacije prijave vojsci ili policiji, saopštio je generalštab južnokorejske vojske (JCS).

Sjeverna Koreja je u više navrata poslala više od 2.000 balona punih smeća u Južnu Koreju, kao odgovor na balone sa propagandnim materijalom koje su južnokorejski aktivisti slali na sjever.

Južna Koreja je u četvrtak ponovno počela s propagandnim emitovanjem preko zvučnika prema Sjevernoj Koreji kao odgovor na sjevernokorejsko ponovno lansiranje balona punih smeća.

JCS je u petak saopštio da će nastaviti s propagandnim emisijama.

Sjeverna Koreja negoduje zbog kampanje preko zvučnika i letaka u strahu da bi priliv vanjskih informacija mogao predstavljati prijetnju režimu Kim Džong Una.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније