Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

A.J. [ Agencija CG News ]

21. 07. 2024. 10:25 >> 10:25
Čitaj mi:

direktorica turističke organizacije

Milašinović: Veoma dobra sezona u Kolašinu

Od sredine juna u značajnoj mjeri su počeli da se pune smještajni kapaciteti u Kolašinu i već krajem mjeseca, pred početak Kolašin open festa, grad je bio pun turista i ta tendecija popunjenosti nastavljena je i tokom jula, kazala je direktorica Turističke organizacije Kolašin Zorica Milašinović.

“Kada je riječ o bukingu i najavama za avgust i septembar one su jako dobre a očekujemo dobru popunjenost i tokom oktobra. Ukoliko se ostvare te dobre najave imaćemo fenomenalnu ljetnju sezonu” ističe Milašinović.

Ona podsjeća da su ove godine imali i nešto bolju predsezonu u odnosu na prošlogodišnju.

“Maj mjesec je za nekih 20 odsto bolji u odnosu na prošlu godinu, ali tome je prvenstveno doprinijelo lijepo vrijeme”, kazala je ona. 

Kada je riječ o strukturi gostiju podaci, kaže Milašinović, govore da je najviše njih iz Njemačke zatim slijede gosti iz Francuske, Rusije i Amerike uz naravno tradicionalne goste iz regiona kao i domaće goste.

“Hotelski kapaciteti su uvijek više popunjeni u odnosu na privatni smještaj jer nude dodatne sadržaje ali ovog ljeta bilježimo dobru popunjenost i privatnog smještaja”, ističe Milašinović.

Cijene smještaja i hrane su na nivou prošlogodišnjih i gdje ima promjena to je do 5 odsto.

TO Kolašin se trudi da upotpuni ponudu Kolašina pa su tokom ljeta pripremljene i realizovane brojne manifestacije.

“U junu mjesecu smo imali Joga kamp koji je održan po prvi put, zatim je tu bio Kolašin open fest kao i košarkaški i golmanski kamp. Trenutno se u gradu održava Tango kamp koji će trajati do 28 jula. Krajem mjeseca planiran je Kraft beer karavan u okviru kojeg će biti održani i koncerti na trgu. U avgustu nas očekuje Bjelasica trail i međunarodni festival alternativnog teatra Korifej” zaključila je Milašinović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније