Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina biznis [ R.B. ]

14. 05. 2024. 08:51 >> 08:51
Čitaj mi:

63% VIŠE NEGO LANI

Rekordna dobit avio-prevoznika Emirates

Avio-prevoznik Emirates u ponedjeljak je objavio podatke o rekordnoj godišnjoj dobiti od 17,2 milijarde dirhama, odnosno 4,7 milijardi američkih dolara za financijsku godinu 2023-2024, što je 63 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Glavna avio-kompanija koja nosi zastavu komercijalne prijestonice Ujedinjenih Arapskih Emirata uživa u stalnom oporavku sektora putovanja, šireći svoju mrežu ruta kako bi zadovoljila rastuću potražnju, prenosi SEEbiz.

Nove brojke najvećeg svjetskog dugolinijskog avio-prevoznika bile su najbolje u njegovoj povijesti i "podstaknute su proždrljivim apetitom za putovanjima u različitim segmentima kupaca", navodi se u saopštenju Emirates Grupe.

Emirates je prevezao 51,9 milijuna putnika u finansijskoj godini 2023-24, što je povećanje od 19 odsto u odnosu na prethodnu godinu, s prijavljenim povećanjem kapaciteta sjedišta 21 odsto.

Prihodi su porasli 13 odsto na 121,2 milijarde dirhama, a kapacitet 20 odsto.

"Tokom godine vidjeli smo veliku potražnju za avio prevozom i uslugama povezanim s putovanjima širom svijeta, a budući da smo uspjeli brzo da isporučimo ono što kupci žele, postigli smo izvanredne rezultate", rekao je predsjednik i izvršni direktor Emiratesa, Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

On je dodao da ubiraju plodove godina neprestanih ulaganja u proizvode i usluge, u izgradnju snažnih partnerstava i sposobnosti talentovanih ljudi.

Grupacija Emirates, koja se sastoji od avio prevoznika i usluga te kompanije za zemaljske usluge dnata, zabilježila je svoje najbolje finansijske rezultate s rekordnom dobiti od 18,7 milijardi dirhama, što je skok od 71 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Takođe je završila finansijsku godinu s najvećim novčanim saldom ikada od 47,1 milijardu dirhama i objavila dividendu od četiri milijarde dirhama za svog vlasnika, Investment Corporation of Dubai.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније