Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B./Beta

10. 05. 2024. 07:05 >> 07:05

zbog izraelske prijetnje invazijom

Desetine hiljada Palestinaca bježi iz Rafe

Desetine hiljada raseljenih Palestinaca spakovalo je svoje šatore i druge stvari i bježi iz Rafe u druge djelove Pojasa Gaze zbog izraelske prijetnje invazijom.

Izrael je više puta prijetio invazijom na Rafu, gdje je oko 1,3 miliona Palestinaca, više od polovine stanovništva Gaze, potražilo utočište.

Jedan od raseljenih je rekao da se ne zna gdje treba da se ide.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da prijetnja SAD da neće isporučiti dio oružja neće spriječiti Izrael da nastavi ofanzivu u Pojasu Gaze.

Izraelske snage su tokom ove nedjelje pokrenule ograničenu operaciju tokom koje su zauzele granični prelaz u Rafi sa palestinske strane i blokirale ulazak humanitarne pomoći.

UN su saopštile da je sjever Pojasa Gaze već u stanju "potpune gladi".

Izrael smatra da je Rafa posljednje uporište boraca palestinskog pokreta Hamas i da vojska mora da uđe u taj grad kako bi uništila taj pokret i vratila taoce koji su oteti 7. oktobra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније