Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 05. 2024. 13:38 >> 14:07
Čitaj mi:

Čestitke povodom 21. maja

Obnovom nezavisnosti udareni temelji moderne Crne Gore

Predstavnici partija i nacionalnih vijeća uputili su čestitke povodom 21. maja - Dana nezavisnosti Crne Gore.

Predsjednik Bošnjačkog vijeća Suljo Mustafić čestitao je 21.maj - Dan nezavisnosti, svim građanima Crne Gore, u zemlji i dijaspori.

"Obnovom nezavisnosti Crne Gore, 21. maja 2006. godine, udareni su temelji moderne, multietničke i multikulturne Crne Gore i stvorene pretpostavke za njen demokratski razvoj i euro-atlansku budućnost. Ponosni smo na doprinos bošnjačkog naroda, u zemlji i dijaspori, u istorijskoj odluci - reafirmaciji državnosti Crne Gore. Pripadnici bošnjačkog naroda bili su i ostali uvjereni da je nezavisna i demokratska Crna Gora realan okvir u kojem žele ostvarivati građanska i kolektivna prava. Zalažemo se za društvenu integraciju manje brojnih naroda i veće prisustvo na mjestima odlučivanja, kao garanta ostvarivanja prava, izgradnje i jačanja institucija i društvene kohezije u našoj Crnoj Gori", naveo je Mustafić.

Predsjednik Liberalne partije Vatroslav Belan upuitio je čestitku povodom 21. maj Dan nezavisnosti uz želju da građani praznične dane iskoriste za odmor od brojnih problema sa kojima se naše društvo suočava i da u dobrom rasploženju proslave istorijski dan kada smo svijetu pokazali da stara država na Balkanu ima znanja i mudrosti da demokratski i civilizovano obnovi svoju nezavisnost.

"Budimo ponosni na našu domovinu Crnu Goru, na sve njene građane, našu multikulturalnost, multietničnost, istoriju, kulturu, simbole, posebnosti i različitosti, na naše antifašističko naslijeđe. Istaknimo sve naše dobre strane i uspjehe kojih je mnogo, a mane i tvrdoglave zablude koje nas uporno koče da još brže dostižemo razvijeni demokratski svijet osvijestimo i hrabrije i odlučnije im se suprotstavimo i konačno ih prevaziđimo. Neka Dan nezavisnosti bude podstrek da državu vratimo građankama i građanima Crne Gore i da zajednički ostvarimo naš prioriteni cilj– članstvo u Evropskoj uniji. Ne smijemo dozvolimo sebi da ponovo imamo tutore, da igramo za tuđe interese i da budemo bilo čiji kusur, a da cijenu tih zabluda plaćamo mi građani generacijama", naveo je Belan u saopštenju.

Obnovom nezavisnosti Crne Gore 21. maja 2006. godine udarili smo temelje modernoj Crnoj Gori, na kojima danas gradimo demokratsku, građansku, euroatlansku i evropsku državu, kao društvo jednakih šansi za sve, poručio je predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović.

“Kao Bošnjak i predsjednik Bošnjačke stranke, izuzetno sam ponosan na doprinos bošnjačkog naroda i Bošnjačke stranke, te naše dijaspore u obnovi nezavisnosti Crne Gore i svim važnim političkim odlukama nakon obnove nezavisnoti, zbog kojih smo danas članica NATO saveza i država koja ima istorijsku šansu da veoma brzo postane prva naredna članica EU.

Smatrajući da su građanska prava i slobode, multikulturalnost, građansko društvo, demokratija, vladavina prava, socijalna pravda i pravo na dostojanstven život suština evropske vrijednosti i ono za šta smo, pored obnove nezavisnosti, glasali 21. maja 2006. godine, koristim ovu priliku da sve građanke i građane Crne Gore pozovem da u duhu zajedništva i okupljanja oko tih vrijednosti, bez obzira na svakodnevne izazove, političke i druge razlike, damo doprinos našoj prosperitetnoj, evropskoj budućnosti.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније