Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ N1/Gardijan ]

19. 05. 2024. 20:35 >> 20:52
1

nema informacija o stanju putnika

Pronađen srušeni helikopter u kome je bio predsjednik Irana?

Timovi za pretragu pronašli su srušeni helikopter u kome je bio predsjednik Irana Ebrahim Raisi, prenosi Gardijan.

Kako je javila državna televizija, Irana helikopter je pronađen ali još uvijek nema informacija o stanju putnika, među kojima je bio i predsjednik Irana Ebrahim Raisi.

Rojters je prenio kako je državna televizija objavila da je helikopter pronađen, ali nije navedeno više detalja, ali i da je iranski Crveni polumjesec negirao te navode.

Helikopter sa iranskim predsjednikom Ebrahimom Raisijem i još nekoliko visokih zvaničnika doživio je nesreću na sjeverozapadu Irana.

U helikopteru je sa Raisijem bili su i ministar inostranih poslova Hosein Amirabdolahian, guverner provincije Istočni Azerbejdžan Malek Rahmati, vođa molitve petkom u Tabrizu Hojatoleslam Al Hašem i drugi.

Spasilačke i ekipe hitne pomoći raspoređene su po oblasti u kojoj se dogodila nesreća, a maglovito vrijeme i nepristupačnost planinskog terena otežavaju potragu. Pripadnici oružanih snaga i specijalnih jedinica takođe pomažu u operaciji potrage, objavila je Irna.

Iranski zvaničnik rekao je za Rojters da se još nadaju, ali da su „informacije koje dolaze sa mjesta pada veoma zabrinjavajuće“.

„Životi predsjednika Raisija i ministra spoljnih poslova (Hoseina) Amirabdolahijana su u opasnosti posle pada helikoptera“, dodao je zvaničnik.

Irna prenosi da je na lice mjesta poslato više od 20 spasilačkih timova sa punom opremom, uključujući dronove i pse.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније