Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

20. 05. 2024. 13:51 >> 13:57
Čitaj mi:

Bogdanović – Meta

DPS čuvar i graditelj evropske i evroatlantske Crne Gore

Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa Ilirom Metom predsjednikom albanske “Freedom Party”. U prijateljskom i otvorenom razgovoru razmijenjena su mišljenja o aktuelnim procesima u dvije države, posebno u kontekstu regionalnih i geopolitičkih prilika.

Zajednički je ocjenjeno da je neophodno da političke strukture istrajavaju na progresivnim politikama na dobrobit svih građana, a da je jedini put ka tome put evropskih integracija.

"Aleksandar Bogdanović je pozdravio uspjeh Nacionalne konvencije Metine partije, koja je održana u Tirani i upoznao sa unutarpartijskom reformom koja je sprovedena u svim partijskim organima, a koja je zaokružena neposrednim unutarpartijskim izborima za rukovodstvo Partije na centralnom i na nivoima opštinskih organizacija, što predstavlja implementaciju novih demokratskih standarda u politički život Crne Gore. Osvrćući se na trenutnu političku situaciju u državi, Bogdanović je istakao da zabrinjava prisustvo političkih aktera koji baštine antievropske vrijednosti, ali da će DPS nastaviti beskompromisno da se bori za dalji put Crne Gore za članstvo u EU, fokusom na politike usmjerene na društveni, demokratski i socio-ekonomski napredak", navode u saopšetnju.

Kako dodaju, Ilir Meta je pozdravio istorijske uspjehe Crne Gore koji su postignuti zahvaljujući vizionarskoj politici Demokratske partije socijalista i izrazio uvjerenje da će i u narednom periodu DPS nastaviti da bude čuvar i graditelj evropske i evroatlantske Crne Gore.

Tokom sastanka razmatrani su modeli dalje saradnje dvije partije u cilju čvršće podrške evropskim integracijama dvije zemlje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније