Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B.

19. 05. 2024. 13:23 >> 13:24
4
Čitaj mi:

VUKOVIĆ PORUČIO

"Vlada da utiče da se povuče rezolucija o Jasenovcu"

Poslanik DPS-a Ivan Vuković kazao je da očekuju da će Vlada uticati da se iz skupštinske procedure povuče predlog Rezolucije o Jasenovcu.

Vlada ne smije ukrasti evropsku budućnost građana Crne Gore, poručio je Vuković.

“Zbog trulih političkih kompromisa kojim premijer Milojko Spajić pokušava da pacifikuje partnere - lidere koalicije "Za budućnost Crne Gore" Andriju Mandića i Milana Kneževića i zbog toga na mjesec dana od dobijanja IBAR-a predlaže usvajanje rezolucije koja ruši dobrosusjedske odnose sa jednom od država članica Evropske unije i dovodi u pitanje proces evropske integracije”, rekao je Vuković na konferenciji za medije.

Vuković je kazao da je Crna Gora jedina zemlja kandidat koja ima realnu šansu da u narednih nekoliko godina postane članica Evropske unije.

On je podsjetio da je Skupština Srbije dva puta odbila da podrži sličnu rezoluciju o Jasenovcu, koja se danas, kako kaže, servira Crnoj Gori zbog trulih političkih kompromisa.

“Čemu služi to? Jasno je da ovo služi tome da se namiruju računi unutar vladajuće koalicije, a na štetu državnih interesa i evropske perpektive Crne Gore, tj. služi tome da Spajić i Pokret Evropa sad sačuvaju političku podršku da ostanu na vlasti u Crnoj Gori. Služi tome da eksponenti zvanične politike u Beogradu, unutar vladajuće većine, opravdaju to što i dalje podržavaju Vladu Crne Gore i nakon najave da će naša država u Generalnoj skupštini UN podržati Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, koju su oni prethodno okarakterisali kao anti-srpski dokument”, naglasio je Vuković.

Rezolucija o Jasenovcu, kako kaže, služi i da se isprovocira još oštrija reakcija Hrvatske i stopira put Crne Gore ka EU.

“I da se tako potvrdi ono što je Vučić kazao u Kotoru, a to je da nijedna država Zapadnog Balkana neće ući u EU prije Ukrajine. Nemojte da imamo dilemu ovo tome služi”, kazao je Vuković i poručio da od Vlado očekuje da utiče da se predlog rezolucije povuče.

“Sa punim pravom zahtjevamo i očekujemo da će Vlada uticati na to da se ovaj prijedlog povuče iz procedure”, zaključio je Vuković.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније