Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

30. 07. 2024. 20:55 >> 20:58
Čitaj mi:

BRĐANIN- KATIĆ

Dogovorena intenzivnija kontrola plovila i veća bezbjednost puteva

Dogovorena je intenzivnija kontrola plovila, bezbjednost plovnih puteva sa posebnim akcentom na kontrolu morskog saobraćaja ka Plavoj špilji i ulaska plovila u ovu veoma posjećenu turističku atrakciju, saopšteno je nakon sastanka direktora Uprave policije Zorana Brđanina i načelnika Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi Stevanom Kontićem u posjeti Opštini Herceg Novi.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin je sa načelnikom Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi Draganom Kontićem, a u okviru obilazaka organizacionih jedinica Uprave policije, kao i lokalne samouprave, danas održao radni sastanak sa predsjednikom Opštine Herceg Novi Stevanom Katićem i njegovim saradnicima.

Sastanak je, kako je saopšteno iz Uprave policije, upriličen u cilju intenziviranja saradnje Uprave policije sa lokalnim samoupravama radi što efikasnije saradnje i kontinuirane komunikacije, na lokalnom nivou.

Sagovornici su, kako ističu, razgovarali o aktuelnim izazovima, kvalitetnim projektima koji su ostvareni, te onim koji su planirani u narednom periodu.

Na sastanku je, pored aktuelnog bezbjednosnog ambijenta u Herceg Novom, riječi bilo i o unapređenju efikasnosti graničnih kontrola, kao i o interoperabilnosti i komunikacije između službi zaštite i spasavanja, policije, komunalne policije i inspekcijskih službi, a sve u cilju što efikasnijeg odgovora na bezbjednosne izazove i u krajnjem stabilnog bezbjednosnog okruženja za život i rad građana i onih koji borave u Herceg Novom.

Brđanin je ovom prilikom zahvalio predsjedniku Katiću na dosadašnjoj saradnji i pruženoj podršci u okvirima propisa o lokalnoj samoupravi, kao i brige za životni standard i rješavanje stambenih pitanja policijskih službenika.

„Opština Herceg Novi je jedan od primjera dugogodišnje dobre saradnje sa nama i vjerujem da ćemo saradnju nastaviti u istom duhu“, istakao je Brđanin.

Dogovor i saradnja sa Upravom policije uvijek su realizovani na obostrano zadovoljstvo, kazao je nakon sastanka predsjednik Katić.

„Zahvalio bih gospodinu Brđaninu što je kao direktor Uprave policije, već u prethodnom periodu, prepoznao probleme o kojima smo danas govorili i što će se rješavanje nekih pokrenuti narednih dana.

Mislim na pitanje graničnih prelaza, naročito sa Republikom Hrvatskom gdje bi bilo značajno iniciranje konkretnih koraka kako bi se za građane Crne Gore i Republike Hrvatske obezbijedio brži protok na granici.

Sa druge strane veoma nam je važno da se projekat video nadzora u saradnji Opštine, Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije realizuje. U prethodnom periodu smo uradili dosta posla, završeno je idejno rješenje, očekujemo da se završi i glavni projekat i da ćemo zajednički, tokom 2025. godine finansirati projekat koji je policiji značajan iz ugla bezbjednosti, Opštini iz ugla komunalnog reda i naših ostalih nadležnosti jer to je jedini način kako bismo definitivno upravljali sistemom komunalnog reda. Puno je problema na terenu, što je svakodnevno vidljivo i na ovaj način želimo da prije svega zaštitimo imovinu lokalne samouprave“, kazao je predsjednik Katić.

Tokom sastanka direktoru Brđaninu je predstavljen projekat koji podrazumijeva ubrzanje saobraćaja na magistralnom putu kao i projekat izgradnje lokalne obilaznice.

„Projekat izgradnje lokalne obilaznice je pri kraju i nadam se da ćemo u skorije vrijeme imati rješeno pitanje saobraćajne gužve makar kada je riječ o Herceg Novom, kako bi se brže dolazilo i saobraćalo kroz naš grad“, zaključio je predsjednik Katić.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Opštine, Mirko Mustur i sekretar za komunalne djelatnosti, Vasilije Seferović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније