Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ N1 ]

30. 07. 2024. 21:16 >> 21:16
Čitaj mi:

NAROČITO dio sa transvestitima

Tramp nazvao sramnom ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara u Parizu

Kandidat republikanca za predsjedničke izbore u SAD, Donald Tramp opisao je ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara (OI) u Parizu, posebno dio sa transvestitima, kao "sramotu".

„Veoma sam otvorenog duha, ali sam mislio da je to što su uradili sramota“, rekao je bivši američki predsjednik u intervjuu za Foks njuz.

Na pitanje kakvu vrstu ceremonije otvaranja bi volio da vidi na OI u Los Anđelesu 2028. godine ukoliko postane predsjednik, Tramp je odgovorio da sigurno neće biti prikazana „Tajna večera“ kao u u Parizu.

Scena sa transvestitima oko stola koja podsjeća na sliku Leonarda da Vinčija „Tajna večera“ izazvala je negodovanje ekstremne desnice u Francuskoj i Italiji, kao i dijela hrišćana.

Mnogi su tu scenu ocijenili kao ismijevanja hrišćanstva i Isusa Hrista.

Umjetnički direktor ceremonije otvaranja Toma Žoli rekao je poslije kritika da nikome nije želio da se ruga ili da se nekom podsmijava i da mu „Tajna večera“ nije bila inspiracija za kritikovanu scenu.

„Mislim da je bilo sasvim jasno da na tom stolu dolazi Dionis. On je tu, jer je bog slavlja i vina…“, rekao je Žoli.

„Želio sam da izvedem ceremoniju koja ispravlja stvari i koja miri. Takođe koja reafirmiše vrijednosti naše (francuske) Republike“, rekao je Žoli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније