Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

13. 06. 2024. 17:01 >> 17:08
Čitaj mi:

NAJAVA

DPS: Iniciraćemo kontrolno saslušanje Novovića zbog Skaj prepiski

Demokratska partija socijalista najavila je danas da će inicirati kontrolno saslušanje GST Vladimira Novovića povodom tekstova na portalu Libertas press, u kojima su objavljeni transkripti Skaj komunikacije.

Prema tvrdnji ovog medija, transkripti su bili u posjedu Specijalnog državnog tužilaštva još od juna prošle godine.

"S obzirom na to da se iz dostupne Skaj komunikacije može zaključiti da se stvarala mreža za krijumčarenje cigareta pod pokroviteljstvom vlasti, da se spominju sadašnji i dva bivša premijera, a da je predmet stajao u fioci godinu dana – sve do javnog objavljivanja transkripata, insistiraćemo na saslušanju GST Vladimira Novovića pred Odborom za bezbjednost Skupštine Crne Gore", navode iz DPS-a.

Smatraju da je javnost uznemirena činjenicom da tekstovi na portalu Libertas press ukazuju na ozbiljne optužbe o kriminalu koji je premrežio i najviše strukture vlasti nakon avgusta 2020, i da se očekuju odgovori zašto su nadležni u SDT, držali u fioci ova dokumenta.

"Građani treba da saznaju činjenice o radu institucija kroz parlament, a ne posredstvom medijskih nastupa glavnog SDT na privatnim televizijama, u kojima se istina čuje onoliko koliko to voditelj i njegov sagovornik dopuste", poručuju iz DPS-a.

Saslušanje pred nadležnim odborom, korisno je, kažu, i za instituciju SDT, jer bi glavni specijalni tužilac dobio priliku da javnosti objasni (ne)postupanje institucije na čijem je čelu, i eventualno otkloni sumnje da je i ovaj slučaj, jedan u nizu primjera selektivnosti u radu Specijalnog državnog tužilaštva, koji ozbiljno podrivaju temelje pravde u našoj državi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније