Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

M.L.B.

29. 07. 2024. 15:12 >> 15:12

RASPISAN TENDER

Uskoro rekonstrukcija Karađorđevog parka i veliki park u Bloku IX

Raspisan je tender za rekonstrukciju Karađorđevog parka, koji će uskoro biti još jedna zelena oaza Podgorice, poručuju iz Glavnog grada.

"Nakon što je dugo vremena bio u zapuštenom stanju, jedan od većih parkova u užem gradskom jezgru biće potpuno uređen", poručuju iz Glavnog grada.

Osim toga, u toku je rješavanje imovinsko-pravnih pitanja i pripreme za izgradnju  velikog parka u Bloku IX, na površini od 4.119 m2.

Kako je saopšteno novi park će imati brojne sadržaje za sve uzraste, od terena za boćanje i sprava za vježbanje za stariju populaciju, do teretane na otvorenom, stolova za stoni tenis i tekbol, kao i velikog igrališta za djecu i mobilnog šanka/kafeterije.

Svi tereni će biti pokriveni tartan podlogom i adekvatno ograđeni, a biće posađena i velika količina odraslih sadnica drveća i postavljene javne česme.

“Današnji divlji parking za kamione i golet, uskoro će postati prava oaza, za ugodan boravak više stotina djece i odraslih, koji će u novom parku provoditi svoje vrijeme. Međutim, da bismo došli do samog građenja, neophodno je da Uprava za nekretnine upiše pravo raspolaganja nad navedenim zemljištem na Glavni grad (shodno Odluci Vlade Crne Gore iz septembra 2023. godine), kao i da izbriše greškom upisane zabilježbe restitucije, kako bismo bez tereta i ograničenja ušli u realizaciju ovog sjajnog projekta”, kazao je zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević.

On je saopštio da Glavni grad očekuje brzu reakciju nadležnih organa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније