Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

06. 09. 2024. 12:44 >> 12:59
2
Čitaj mi:

KRAPOVIĆ

"Prestankom službe Lazarević po zakonu mora biti razriješen, očekujem da Milatović to poštuje"

Odgovarajući na pitanja novinara, ministar odbrane Dragan Krapović kazao je da je na prethodnoj sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost predložio smjenu načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Zorana Lazarevića jer smatra da treba da se podmladi oficirski kadar.


"Naravno odluka nije prihvaćena i nemam nikakvih problema. Građani će zauzeti stav. Ta odluka je i dalje pred Svjetom", kazao je on. Istakao je da je pred njegov dolazak na funkciju, Lazarević već stekao uslov za penziju. Međutim, napomenuo je da odluku o penzionisanju donosi Fond PIO, a ne Ministarstvo odbrane.

Istakao je da je oezbijedio sve u da Ministarstvo funkcionišše ukoliko predsjedniik Crne Gore Jakov Milatović nne prihvati njegovu odluku koja je pred Savjetom. 

Kazao je da neko kom je prestala služba mora biti razriješen.

"Vi meni logički odgovorite da li neko kome je prestala služba može da bude načelnik. Savjet je obavezan zakonom kaže da sa danom prestanka službe načelnik mora biti razriješen. Tu nema volje već po sili volje mora biti razriješen", kazao je on i rekao da očekuje da svako uvaži slovo zakona .

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније