Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

06. 09. 2024. 12:15 >> 13:47
3
Čitaj mi:

traži izvinjenje abazovića

Krapović: Neistina da je bilo korupcije prilikom nabavke patrolnih brodova

Ministar odbrane Dragan Krapović govori na vanrednoj konferenciji za novinare koja se organizuje a ciljem prezentacije konkretnih dokaza u vezi sa temom koju su pokrenuli poslanici opozicije Skupštine Crne Gore, a tiču se optužbi na račun Ministarstva odbrane u vezi sa nabavkom dva patrolna broda.

Poslanik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović je saopštio na sjednici Skupštine da je prethodna Vlada ugovorila kupovinu patrolnih brodova od Francuske, po cijeni od 120 miliona eura, dok Vlada sada kupovinu ugovara za 139 miliona eura. On je pitao ko se "ugradio" za 19 miliona i tražio ime poljske firme koja je posredovala u poslu.

"Cilj postupanja poslanika Abazovića i drugih poslanika opozicije je namjera da se projekat nabavke dva patrollna broda kompromituje", kazao je Krapović.

Pravni osnov nabavke dva patrolna broda je sporazum između vlada Crnne Gore i Francuske s pratećim tehničkim aranžmanom.

"Firma i brodogradilište Keršip je 45 % u vlasništvu Naval grupe, a ta grupa je 62 odsto u vlasništvu Vlade Francuske. Ove optube za korupciju odnose se i na crnoogorsku i francusku stranu, jer složićete se, optužbe za korupciju ne mogu biti vezane samo za jednu stranu", kazao je on.

Krapović je kazao da ne postoji poljska firma koja učestvuje i posreduje u tom poslu. 

"To je notorna neistina, te tvrdnje su zlonamjerne", kazao je Krapović. 

On je kazao da je ustvari Abazović optužio svog kolegu Filipa Adžića i državnog sekretara da su vodili proces pogrešno jer je taj posao započet za vrijeme Vlade Dritana Abazovića.

Krapović je pročitao odgovor tadašnjeg državnog sekretara Krsta Perovića koji je kazao da je jedna od značajnijih aktivnosti bila nabavka patrolnih brodova. On je kazao da je komisiju obrazovao tadašnji mnistar Filip Adžić, te da je ta komisija napravila izvještaj na stručan način te da je Naval grupa izabrana kao najbolji ponuđač.

"Nije bilo nikakvih posredničkih firmi za taj posao. Očekujem da se gospodin Abazoović izvini za optužbe iznesene u parlamentu. Jako je ružno kompromitovati državni projekat zbog nečega što vam je tri minuta prije sjedniice palo na pamet", kazao je Krapović i da je cifru od 139 hiljada napisala 43 Vlada. 

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније