Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

04. 09. 2024. 19:24 >> 19:34
Čitaj mi:

REAGOVANJE MINISTRA ODBRANE

Krapović: Ne ulazim u tuđa ovlašćenja

Ministar odbrane Dragan Krapović poručio je da se u svom radu isključivo rukovodi Ustavom i zakonima, te da nikada sebi ne bi dozvolio da preuzima bilo kakva ovlašćenja koja mu ne pripadaju, pogotovo kada je riječ o Savjetu za odbranu i bezbjednost.

"Povodom izjave predsjednika Crne Gore, Jakova Milatovića, dužan sam da, radi interesa javnosti, saopštim da se u svom radu isključivo rukovodim Ustavom i zakonima i da nikada sebi ne bih dozvolio da preuzimam bilo kakva ovlašćenja koja mi ne pripadaju, pogotovo kada je riječ o Savjetu za odbranu i bezbjednost. Jednako svjesni ovlašćenja Savjeta, moramo biti svjesni i ovlašćenja ministra odbrane koja su precizno zakonski uređena", kazao je Krapović. 

Poručuje da, na isti način kako mu nije namjera da ulazi u tuđa ovlašćenja, neće dozvoliti da se bilo ko drugi miješa u njegova, kao ministra odbrane.

"Povodom opaske predsjednika Milatovića o pohvalama na račun generala Lazarevića ističem da tom prilikom nisu iznešeni nikakvi "hvalospjevi" već je iskazano elementarno poštovanje za karijeru i doprinos generala Lazarevića, kako od strane članova Savjeta, tako i od mene kao ministra odbrane. Nadalje, tražio sam da general Lazarević ostane prisutan tokom rasprave o mom predlogu da bude razrješen dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, iako je predloženo od strane predsjednika Milatovića da tokom rasprave napusti prostoriju u kojoj se sjednica Savjeta održavala", kazao je Krapović u saopštenju. 

Kako je naveo, smatra da sve što radi i predlaže u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore i u interesu Crne Gore.

"I naših građanki i građana, lišeno bilo kakvog partikularnog ili dnevnopolitičkog pristupa, na način koji odgovara ozbiljnosti i dignitetu institucije na čijem sam čelu", zaključio je Krapović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније