Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

14. 08. 2024. 22:51 >> 22:51

potpisani ugovori

Opština Bar: 180.000 eura za djecu i đake

Danas su potpisani ugovori sa partnerima Opštine Bar na programu subvencija iz oblasti socijalne i dječije zaštite i unapređenja socijalne inkluzije za 2024. godinu kojim lokalna uprava nastoji smanjiti stopu siromaštva i unaprijediti kvalitet života djece ali i ostalih koji se nalaze u nepovoljnom socijalnom položaju, saopšteno je iz Opštine Bar.

Ukupan iznos finansijskih sredstava opredijeljenih u Budžetu Opštine u ovu svrhu iznosi 180.000 eura i za 60.000 eura je veći u poređenju sa prethodnom godinom. Za subvencije za 166 korisnika iz oblasti neformalnog obrazovanja opredijeljeno je 52.500 eura na period od devet mjeseci, za subvencije za školski obrok za isti broj korisnika 60.000 eura, zatim za subvencije članarina u sportskim klubovima 52.605 eura za 167 korisnika te za subvencije za školski pribor 15.300 eura u jednokratnom novčanom iznosu od po 100 eura za 153 korisnika.

“Tendencija lokalne uprave jeste da iz godine u godinu povećava iznos subvencija, dok sa druge strane cilj svih nas jeste da potreba za tim subvencijama bude manja i siguran sam da ćemo kroz kvalitetan partnerski odnos sa pružaocima usluga doći do tog zacrtanog cilja”, kazao je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

Raičević je dodao da je uvjeren da će kroz partnerstvo Opštine Bar sa pružaocima usluga iz ovih oblasti efekti ovog programa biti još vidljivi te da će se stvoriti dodatan prostor za unapređenje ovakvih odluka čime se, kako je kazao, daje doprinos cijeloj zajednici i poboljšava perspektiva za budućnost našeg grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније