Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B. [ Radio Tivat ]

03. 07. 2024. 10:18 >> 11:46
4

BOKEŠKI FORUM

Iz kamiona sasuli ogromne količine pijeska u more

Iz Bokeškog foruma ističu da iako su se političke prilike u državi promijenile, suštinski odnos prema Boki i poštovanju pravila nije. Kako naglašavaju samo su akteri promjenili uloge i jedni privilegovani zamijenili drugima, bahatijima i gladnijima.

U saopštenju navode da se iz dana u dan, a posebno sa počecima turističke sezone vidi sav jad u koji je Boka ni kriva ni dužna upala, usljed maćehinskog odnosa, svih državnih vlasti, od 90-ih, pa sve do danas.

"Jučerašnji novi atak na obalu i to 2. jula kad mu vrijeme nije (na snazi je zabrana radova), potvrđuje tezu da su se samo promjenile uloge i da su jedne privilegovane zamijenili drugi. Još bahatiji i još gladniji. Kako drugačije objasniti sve ovo što se dešava. U sred ljeta zaustavljajući saobraćaj na ionako katastrofalnoj Jadranskoj magistrali i ostavljajući i slučajne i namjerne posjetioce da se čude. Iz firme 'Brive' su privatizovali saobraćajnicu na putu prema Lepetanima i sasuli ogromne količine pjeska drito u more. A naravno da ovo nije usamljeni događaj. Milion i jedna stvar u koje smo se kleli kad smo jednu bahatu vlast zamjenili drugom ostale su mrtvo slovo na papiru", navode u Bokeškom forumu.

Nadležni za pomorski saobraćaj, kako dodaju, ostavili su i neriješen problem sidrišta.

"Poslije jahti usidrenih u srcu zaliva, umjesto novca, ostaje nam samo izmet. Iz Ministarstva turizma uporno izbjegavaju da na ulasku u 'nevjestu Jadrana' stave natpis: 'Dobrodošli u Boku'. Da li nas se stide ili boje? Elektroenergetski sistem je u totalnom stanju raspada.
Proširenje Jadranske magistrale i izgradnja bulevara čisto je politički projekat, jer ne možemo da prihvatimo činjenicu da bi iole ozbiljni saobraćajni inžinjer potpisao onakav projekat. Gdje god da se zagrebe. Sve je isto, samo skuplje. 'Ruka pravde' je samo ime na trajektu, a što se tiče odnosa nove državne vlasti prema Boki, jedna prosta, ali i jedino adekvatna konstatacija: kukala nam majka", zaključuju iz Bokeškog foruma.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније