Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

04. 07. 2024. 14:29 >> 14:34
5

MINISTAR PRAVDE

Milović potvrdio da je predložio skraćenje mandata Skupštini

Ministar pravde Andrej Milović zatražio je danas na sjednici Vlade od premijera Milojka Spajića da u dnevni red prve naredne sjednice kao posebnu tačku uvrsti raspravu o prijedlogu Vlade Skupštini za skraćenje mandata Skupštine Crne Gore.

Dio medija je prenio ovu informaciju, a Milović je to potvrdio na svom profilu na Mreži Iks. 

 

Milović je napisao da prijedlog smatra za ključni korak za izlazak iz očigledne političke i institucionalne krize, i ubrzanje puta ka EU.

"Ova inicijativa je neophodna kako bi Crna Gora dobila vlast koja dosledno zastupa i štiti interese svih građana, a ne samo uske političke interese", dodao je on. 

Milović je pozvao na hitnu i otvorenu raspravu o ovom prijedlogu.

"Vrijeme da Crna Gora dobije Vladu koja je stabilna, pouzdana i istinski evropska. Na kraju, kao pravnik, advokat, a sada i ministar pravde, koji obavlja ovu odgovornu funkciju na kojoj su nekada bili Valtazar Bogišić, Božo Petrović, Lazar Tomanović i drugi, imam posebnu obavezu da dam pravni lijek za ovo stanje u kom se Crna Gora nalazi i put kojim je krenula", zaključio je Milović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније