Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B.

04. 07. 2024. 21:17 >> 21:24
2
Čitaj mi:

REAGOVANJE

Ćinćur: Knežević zaboravio kako ga je Spajić uključio u većinu

Nezavisna poslanica Radinka Ćinćur poručila je da je u interesu svih građana da se ostavri nacionalni konsenzus oko najvažnijih stvari na putu ka EU.

“Gospodine Kneževiću, misilili smo da je vrijeme usko stranačkih interesa za nama, da smo se izborili za jednu pravedniju Crnu Goru, gdje će biti manje diskriminacije na svim nivoima, gdje ćemo se boriti za zajednički evropski put kojem teži 80% građana Crne Gore”, poručila je Ćinćur u odgovoru na saopštenje lidera DNP-a Milana Kneževića.

Ali, kako kaže Ćinćur, priča o pomirenju Crne Gore trajala je samo dok su neki sjeli u fotelje, a drugi se, kako dodaje, spremaju da u njih zasjednu.

“Dok je predsjednik Milatović insistirao da crnogorska vlada mora odražavati izbornu volju građana, da se moraju poštovati borci za demokratiju i njihova žrtva prije 30. avgusta, bio je dobar predsjednik svih građana, ali sada kad vam se smiješi Spajićeva moć, makar i na kratko, Milatović je glavni krivac za sve srpske nevolje. Zaboraviste DPS, ne smeta Vam što se njihovi kadrovi infiltriraju u novu vlast vrlo uspješno, ali zato budnim okom pratite svaki Milatovićev potez, kao da vam je najveći neprijatelj. Ili, možda, institucija predsjednika države, ovoj vlasti nije ni potrebna, da ih ne podsjeća odakle su krenuli, šta su obećali i gdje su stigli. Iskreno mi je kao čovjeku žao što sam Vam nekad vjerovala. I nije istina da se ne miješate u sukob Spajića i Milatovića, itekako neprincipijelno odmažete Crnoj Gori, dovodeći Spajića u potpunu zavisnost od vaše politike. I nije ni slutio koliko su mu pomogle stranačke koleginice Jevrosima Pejović i moja malenkost te sad ima tako lojalnu većinu”, navela je Ćinćur.

Ćinćur Kneževića poziva da, kako kaže, pokaže malo mudrosti, u vremenu kad smo napravili korak ka Evropi.

“To očekuju i Vaši glasači, dosta im je zakopavanja u prošlost. Stalna floskula da je vaša koalicija doprinijela Milatovićevoj pobjedi na predsjedničkim izborima je osviješćenim glasačima smiješna. Nijesmo znali da ste možda mogli podržati i Đukanovića, ili neizlaskom doprinijeti njegovoj pobjedi, kao što su neki priželjkivali regrutujući glasove za srpskog kandidata u Tuzima. Zamislite tu trgovinu: mi smo vam pomogli da pobijedite na predsjedničkim izborima i vi ste nam dužnik! Kakva „principijelnost“ i evropski principi”, navodi Ćinćur.

U interesu svih građana je da, kako kaže, racionalno ostvarimo nacionalni konsenzus oko najvažnijih stvari na putu ka EU.

“Da zakopamo stare pizme i učinimo sve da izađemo iz trenutnih nesuglasica i da nastavimo putem ekonomskog i moralnog oporavka društva, unazađenog i osiromašenog. Nemojmo praviti neprijatelje od ljudi koji su se s vama borili i bore se i dalje za pošteniju, pravedniju i obrazovaniju Cnu Goru”, zaključila je Ćinćur.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније