Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

04. 07. 2024. 20:53 >> 20:56
1

SASTANAK S MILATOVIĆEM

NSD: Dio smo jedinstvene parlamentarne većine i nećemo se odazvati pozivu

Nova srpska demokratija se neće odazvati pozivu za sastanak predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, saopšteno je iz te partije. Kako se navodi u obrazloženju, NSD je dio jedinstvene parlamentarne većine koja je definisana potpisivanjem koalicionog sporazuma u oktobru prošle godine, te se u tom kontekstu u potpunosti solidarišu sa našim kolegama.

“Unutrašnju i spoljnu politiku vodi Vlada Crne Gore i smatramo da bi svoja saznanja vezana za dalje smjernice na evropskom putu, ukoliko su toliko važna koliko Milatović tvrdi, trebao da podijeli sa nadležnom granom vlasti, ali opet nipošto ne na način da se postavlja kao neka vrsta razrednog starješine”, naveli su iz NSD.  

Ističu da su sastanci lidera parlamentarnih stranaka sa predsjednikom državepredviđeni Ustavom i zakonom samo u slučaju davanja mandata za sastav Vlade, pa se, kako kažu, dalje postavlja pitanje zašto predsjednik Milatović sve ovo čini.

“Odgovor je poprilično jasan, jer smo ovih dana svjedoci da g. Milatović, koji bi trebao da bude predsjednik svih građana, gotovo svakodnevno izlazi sa stavovima koji apsolutno polarizuju društvo. Sve to neopisivo liči na praksu bivšeg predsjednika ove zemlje Mila Đukanovića, koji je pokušao da se nametne kao otac nacije i koji bi zapravo trebao da bude grana vlasti iznad ostalih, koja sve kontroliše i navodi”, kažu u saopštenju.

Iz NSD pozivaju da se svi okupe oko onoga što ih spaja i da se fokusiraju na radu u interesu građana Crne Gore.

“Jer oni od svih nas očekuju bolju, stabilniju i sigurniju budućnost, a ne da dopustimo da jedna politička ličnost pokušava da glumi superiornost u odnosu na sve ostale”, zaključili su iz NSD-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније