Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

05. 07. 2024. 18:35 >> 18:40

begonja gomez

Supruga španskog premijera se pojavila pred istražnim sudijom

Supruga španskog premijera Pedra Sančeza Begonja Gomez danas se pojavila pred sudijom koji ju je ponovo pozvao da 19. jula da izjavu u istrazi o sumnjama u korupciju i trgovinu uticajem, prenosi AFP.

Prema optužnici, Begonja Gomez je navodno koristila svoj položaj da utiče na poslovne dogovore.

Istražitelji su se posebno fokusali na profesionalni odnos Begonje Gomez sa Huanom Karlosom Barabesom, biznismenom čije su kompanije pregovarale o javnoj pomoći ili učestvovale na javnim tenderima. Evropsko javno tužilaštvo preuzelo je dio ove istrage, koja se odnosi na korišćenje evropskih fondova, potvrđeno je AFP u toj instituciji.

Početkom nedjelje, šef vlade Pedro Sančez je na radiju Cadena SER ponovio svoj stav uvjeravajući da "nema ničega" u tom slučaju i osuđujući "sudsku strategiju uznemiravanja i rušenja ove vlade ili njene ličnosti".

Sa zakonom o amnestiji za katalonske separatiste, ova afera je nedjeljama bila u centru svih napada desničarske opozicije, koja je više puta tražila ostavku premijera.

"Ono što svi Španci čekaju je da se Pedro Sančez objasni i da kaže zašto nije uradio ništa, iako je znao šta se dešava", rekao je portparol glavne opozicione stranke PP-a Borha Semper, optužujući pritom Begonju Gomeza za "veoma ozbiljan etički prekršaj".

Portparolka vlade, ministarka obrazovanja Pilar Alegrija, bila je zadovoljna da u ovoj aferi nije bilo "ničega, apsolutno ničega u lažnoj žalbi koju su podnijeli dvije ekstremne i okultne organizacije".

Otvaranje ove istrage imalo je efekat grmljavine: premijer Sančez je obustavio svoje aktivnost na pet dana, rekavši da razmišlja o ostavci, prije nego što je konačno odlučio da ostane na svojoj funkciji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније