Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Beta ]

05. 07. 2024. 18:16 >> 18:22

AFERA REMOS

Grčkom pjevaču zaplijenili imovinu, utajio milion i po eura

Popularnom grčkom pjevaču Antonisu Remosu (54) zaplijenjena je sva imovina i zamrznuti su mu računi u bankama zbog "pranja" milion i po eura i utaje poreza.

Njegov advokat danas je izjavio da "Remos ne želi poseban tretman", već da "ono što važi za sve Grke, važi i za njega".

Atinski mediji su prenijeli da je advokat Mihalis Dimitrakopulos rekao da traži od tužioca Vrhovnog suda da interveniše.

Advokat tvrdi da je namjerno curenje podataka o Remosu čije je ime prvobitno držano u tajnosti, imalo za cilj da ga oblati i da je to uradio državni organ.

"Pošto su mu računi blokirani, Remos ne može da podigne ni jedan evro za potrebe svoje porodice, svojih partnera, te mora da se zadužuje kod prijatelja", rekao je advokat.

Remos ne zna razlog zapljene i blokade računa.

Pozivajući se na podatak koji je procurio, objavljeno je da je Remos u posljednjih pet godina prijavljivao poreskoj upravi po 50.000 eura prihoda godišnje i plaćao porez na to.

Ali, pretpostavlja se da su njegova primanja bila neuporedivo veća jer pjeva na skupovima bogataša i u skupim klubovima.

Uz to izgleda da zapljena sve nepokretne i pokretne imovine i blokada računa u ukupnoj vrijednosti milion i po eura nisu povezani s njegovom umjetničkom aktivnošću, već s poslovanjem jedne njegove firme o kojoj zasad nema više riječi.

Po grčkim medijima, na meti istrage zbog pranja novca i utaje poreza je još dvoje podjednako poznatih pjevača i jedna TV-voditeljka čija imena još nisu objavljena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније