Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

12. 06. 2024. 09:49 >> 09:51
Čitaj mi:

tradicionalna manifestacija

Dodjelom nagrada najboljim maturantima završena manifestacija “Dan najboljih”

U okviru tradicionalne manifestacije “Dan najboljih”, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” juče su dodijeljene nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Glavnom gradu.

Na svečanosti posvećenoj najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Podgorici, nagrađeno je 399 učenika osnovnih škola, od kojih 382 dobitnici diplome “Luča” i 17 učenika koji su osvojili neko od prva tri mjesta nadržavnom takmičenju. Nagrade su dobila i 292 srednjoškolca – od kojih su 278 dobitnici diplome “Luča”, dok je 14 učenika osvojilo neko od prva tri mjesta nadržavnom takmičenju.

Nagrade osnovcima uručila je sekretarka Sekretarijata zakulturu Snežana Tomanović, a najboljim srednjoškolcima predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović. Svečanom program prisustvovala je iministarka prosvjete, nauke I inovacija Anđela Jakšić Stojanović.

Pozdravljajući odlikaše iz osnovnih škola, ministarka Anđela Jakšić Stojanović kazala je: “Pred vama su mnogi izazovi, ali verujem da ćete, vođeni istim vrijednostima koje su vas dovele do ovog uspjeha, nastaviti da nižete pobjede i u budućnosti. Svijet se brzo mijenja i vi ste ti koji će biti nosioci novih ideja, inovacija i napretka. Vaše znanje, kreativnost i predanost će oblikovati budućnost našeg društva”.

Sekretarka Sekretarijata za kulturu Snežana Tomanović poručila je odlikašima da je pokazano znanje vrlina kojoj treba stremiti, i da se jedino znanjem može koračati putem napretka.

“U najranijem dobu i na prvom važnom koraku, pokazaliste da imate snage i volje da budete najbolji, oni koje treba slijediti, kojima treba vjerovati”, istakla je Tomanović.

Uručujući nagrade najboljima i poželivši im sreću u daljem sticanju znanja i radu, sekretarka Tomanović je napomenula da okupljanja mladih i smotre znanja ove vrste imaju punu podršku Glavnog grada i Sekretarijata za kulturu u cilju napretka društva i bolje budućnosti.

Najboljim maturantima Borovinić Bojović se obratila rekavši: “Sigurna sam da ste tokom školovanja bili u prilici da se suočite i sapoteškoćama i odricanjima, kao i svi mi, i čestitam vam što niste odustali, što ste uz podršku svojih porodica i profesora istrajali i shvatili da je obrazovanje ključ koji otvara vrata mnogih mogućnosti. Nekavam to bude podsjetnik da nikada ne odustajete od svojih ciljeva, bez obzira koliko izazov bio težak”.

Snimak svečanog programa i fotografije dostupni su za preuzimanje na sajtu Glavnog grada.

https://www.dropbox.com/scl/fo/pwwff0cxindwd4m4p9wli/AN3WVqYNY4EEYwOZw1Wkb9I?rlkey=a9m47no7uupk3h17qj91907o4&e=1&dl=0

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније