Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

25. 06. 2024. 13:38 >> 13:38
1
Čitaj mi:

spajić pisao povjeriocima instituta

"Zajedno možemo spasiti Institut Igalo"

Da bi nakon deblokade računa država mogla da obezbijedi neophodna sredstva za funkcionisanje Instituta Igalo i servisiranje svih dugovanja, neophodno je usvojiti “Plan restrukturiranja”, koji će podrazumijevati biznis strategiju i niz mjera kako bi Institut profitabilno poslovao. Za donošenje kredibilnog Plana restrukturiranja biće potrebno šest mjeseci i isti će predvidjeti investicije u unapređenje kapaciteta i obezbjediti sredstva za izmirenje svih zaostalih obaveza, poručio je premijer Milojko Spajić.

Spajić se u svom saopštenju obratio povjeriocima "Instituta Igalo" AD, zahvalivši im na razumijevanju i podršci iskazanoj u najtežim trenucima za medicinsko-rehabilitacioni centar – „Institut Igalo“, koji je u većinskom državnom vlasništvu.

"I pored dugovanja koje ste trpjeli kao povjerioci, nastavili ste redovno da snabdijevate odnosno pružate usluge, ovoj za sve naše građane izuzetno dragocjenoj ustanovi, i tako omogućili da Institut nastavi da posluje i pored višemjesečne blokade računa", kazao je Spajić. 

Ovim putem, kako je kazao, donosi i dobre vijesti.

"Velikim naporima Vlade Crne Gore i uz svesrdnu podršku manjinskog akcionara, koji je pokazao društvenu odgovornost, napokon smo na pravom putu da odblokiramo račun i omogućimo funkcionisanje i razvoj Instituta, koji ima ogroman potencijal da donese dodatnu vrijednost turizmu i državi uopšte. Naime, od momenta stupanja na dužnost 44. Vlada ulaže velike napore u cilju pronalaženja na zakonu utemeljenog rješenja, za ovaj izuzetan medicinski, turistički i imovinski resurs Crne Gore", istakao je Spajić. 

S obzirom na to da su, kako je naveo, uz sva ograničenja koja im nameće Zakon o kontroli državne pomoći, konačno trasirali put ka spasu Instituta Igalo, zamolio je za dodatno razumijevanje u narednih ne duže od šest mjeseci, za već postojeća dugovanja Instituta.

"Konkretno, da bi nakon deblokade računa, Država mogla da obezbijedi neophodna sredstva za funkcionisanje Instituta i servisiranje svih dugovanja, shodno Zakonu o kontroli državne pomoći, neophodno je usvojiti “Plan restrukturiranja”, koji će podrazumijevati biznis strategiju i niz mjera kako bi Institut profitabilno poslovao. Za donošenje kredibilnog Plana restrukturiranja biće potrebno šest mjeseci i isti će predvidjeti investicije u unapređenje kapaciteta i obezbjediti sredstva za izmirenje svih zaostalih obaveza", naveo je Spajić.

Na kraju, Spajić poručuje da je uvjeren da je zajednička želja, što su odnosom već dokazali, da ovaj državni dragulj nakon realizacije predmetnog Plana restrukturiranja, ponovo bude pouzdan partner u biznisu vašim kompanijama.

"Shodno ovome, potpuno sam siguran da ćemo u procesu oporavka, koji, garantujem neće ostati samo na riječima, imati i vašu punu podršku", zaključuje Spajić. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније