Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

27. 06. 2024. 22:51 >> 09:06

U DANILOVGRADU

Preminuo Dragan Đurović, nekadašnji potpredsjednik Vlade Crne Gore

U Danilovgradu je danas iznenada preminuo Dragan Đurović u 65. godini života.

Dragan Đurović bio je potpredsjednik Vlade Crne Gore u periodu od 2001. do 2007. godine, a u tom periodu bio je i ministar unutrašnjih poslova, od 2003. 2005. i v.d. ministra inostranih poslova (u periodu od maja 2002. do januara 2003.). Predsjedavao je sjednicama Vlade Crne Gore u periodu od 5. novembra do 8. januara 2003. godine.

Diplomirao na Pravnom fakultetu.

Između ostalih funkcija, bio je direktor novinsko-izdavačkog preduzeća Pobjeda (1995–2001), dva puta imenovan za poslanika Doma građana Skupštine Srbije i Crne Gore i pet puta za poslanika u Skupštini Republike Crne Gore, podsjeća Dan.

Đurović je bio i šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista Crne Gore u Skupštini Crne Gore i član Predsjedništva stranke.

Od 2009. godine obavljao je funkciju direktora Agencije za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore. Takođe je bio član Koordinacionog odbora Evropske konferencije civilnog vazduhoplovstva (ECAC).

Iza sebe je ostavio suprugu Tamaru, kćerke Janu i Anu i sina Luku.

Đurović će biti sahranjen u selu Viš, u Danilovgradu, 29. juna u 15 časova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније