Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M. [ PV Portal ]

28. 06. 2024. 20:38 >> 20:42
2

PLJEVLJA

Otkriven spomenik Predragu Leovcu

Opština Pljevlja i kulturni centar „Predrag Peđa Leovac“ 28. juna na Vidovdan, organizovali su otkrivanje spomenika heroju sa Košara, Predragu Peđi Leovcu, uz prisustvo velikog broja građana Pljevalja i visokih gostiju iz Crne Gore i regiona.

Svečanosti otkrivanja spomenika prethodila je Vidovdanska litija ulicama Pljevalja uz prisustvo velikog broja sveštenstva i građana.

Nakon litije, u 18:00 časova u gradskom parku otkriven je spomenik našem sugrađaninu,heroju sa Košara, Predragu Peđi Leovcu.

Na spomenik vijenac je položio ispred opštine Pljevlja,predsjednik opštine Dario Vraneš, a položeni su i vijenci mnogih delegacija koje su prisustvovale današnjem otvaranju spomen obilježja. Svečanom otvaranju spomenika prisustvovao je i predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević.

Otvaranju spomenika su prisustvovale i visoke vojne delegacije iz Srbije i Bosne i Hercegovine

Vladika Atanasije je osveštao spomenik i uručio orden „Bijelog anđela prvog reda“ ocu Predraga Peđe Leovca, Milu Leovcu.

Prisutnim poštovaocima lika i dijela Predraga Peđe Leovca se obratio ispred porodice Leovac, otac Mile Leovac, zatim prisutnima se obratio predsjednik opštine Pljevlja Dario Vraneš, i ispred Kulturnog centra „Predrag Peđa Leovac“, Slobo Radović.

Kao završni čin programa, na trgu 13. jul, održaće se koncert sa početkom u 21:00, na kojem će nastupiti Beogradski sindikat i Danica Crnogorčević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније