Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.L.B.

28. 06. 2024. 15:38 >> 15:42
Čitaj mi:

ODLUKA SA SJEDNICE

Vlada: Za deblokadu računa Instituta pet miliona eura

Vlada Crne Gore je danas, na telefonskoj sjednici, usvojila Informaciju kojom se zadužuje Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore da uplati pet miliona eura Institutu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju "Dr Simo Milošević" A.D. Igalo.

"Ova odluka dolazi u skladu sa dogovorom koji je postignut između Vlade i manjinskog akcionara Vile Oliva, a koji se tiče deblokade računa Instituta", saopšteno je iz Vlade.

U saopštenju podsjećaju, da kako je i najavio premijer Milojko Spajić Vlada je proaktivno reagovala i već obezbijedila obećana sredstva, koja će biti uplaćena na račun Instituta u najkraćem roku.

Nakon formalizacije dogovora sa Vile Olive, potrebno je kako navode da, shodno dogovoru, manjinski akcionar uplati iznos od pet miliona eura po osnovu beskamatne pozajmice, čime će račun Instituta Igalo biti deblokiran.

"Podsjećamo nakon deblokade računa, sljedeći korak je izrada Plana restruktuiranja u što kraćem roku a ne dužem od šest mjeseci, čime će se normalizovati poslovanje Instituta trenutno opterećeno značajnim dugovima. Strateškim pristupom rješenju dugogodišnjeg problema obezbijediće se i sigurnost za zaposlene, povjerioce i sve goste koji će dolaziti u ovu banju svjetskog renomea", zaključuje se u saopštenju Vlade.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније