Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

M.L.B.

30. 06. 2024. 19:46 >> 21:26

PES bjelopoljskom DPS-u i BS-u

“Kako imate većinu, a fali vam kvorum?”

U interesu građana Bijelog Polja je da ima opoziciju koja svoju ulogu shvata odgovorno, poručila je Jelenka Andrić, odbornica Pokreta Evropa sad u Skupštini opštine Bijelo Polje.

“Zajedničko saopštenje DPS-a i Bošnjačke stranke u kojem građane ubjeđuju da imaju većinu u lokalnom parlamentu, ali da im fali kvorum je klasična groteska”, poručila je Jelenka Andrić, odbornica Pokreta Evropa sad u Skupštini opštine Bijelo Polje.

Ona podsjeća da je definicija vlasti u parlamentarnim demokratijama većinska podrška u parlamentu.

"Vi nam kažete da vas ima dovoljno, ali nijeste svi došli. Pa šali nikad kraja. Ali mi ćemo za razliku od vas ipak da uobiljimo stvar. Pokret Evropa sad! neće davati kvorum za rad kad vam to fali jer bi to bila klasična politička saradnja koju mi sa vama ne želimo. Takav je slučaj i u svim drugim opštinama u Crnoj Gori koje pominjete, nigdje sa vama nismo u koaliciji i tako će i ostati. Znamo da je zakazivanje sjednice bila predstava za javnost, a da je Ernad Suljević dobio ulogu glavnog glumca", navodi Andrić u reagovanju na saopštenje DPS-a.

Ona je čestitala DPS-u na tome što je, kako je ocijenila, od predsjednika odbora Bošnjačke stranke Bijelo Polje napravio, kako kaže, marionetu.

"Pošto i sami priznajete da pravite greške, u najboljem je interesu građana Bijelog Polja da ima opoziciju koja svoju ulogu shvata odgovorno i da vam na greške dosljedno i argumentovano ukazuje, što odbornici Evrope sad od prvog dana i čine. Možda ste u nekom prošlom vremenu navikli da trgujete sa opozicionim predstavnicima, ali u nama ne očekujte saveznika te vrste", zaključila je Andrić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније