Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B. [ rtcg.me/Mina biznis ]

29. 06. 2024. 11:30 >> 11:55
2

RADULOVIĆ OBJAVIO

Krenula brodska linija Budva-Dubrovnik

Od danas je uspostavljena brodska linija na relaciji Budva - Dubrovnik, objavio je na mreži „Iks“ ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

„Zadovoljstvo je što na jedan drugačiji, rekao bih, ljepši način možemo doživjeti putovanje između dva primorska grada“, napisao Radulović.

Brodskom linijom Budva-Dubrovnik, kojom smo uspostavili vezu Crne Gore sa susjednom članicom Evropske unije, Hrvatskom, kako navodi ministar biće omogućeno rasterećenje našeg drumskog saobraćaja i graničnog prelaza.

„Ali, to nije jedini benefit ovog povezivanja za našu zemlju, ovom morskom vezom, omogućili smo i bržu razmjenu turista budući da oba ova primorska grada ostvaruju veliki priliv gostiju tokom ljeta“, poručio je Radulović.

Kako je ranije saopšteno brodska linija Budva – Dubrovnik trebalo bi da bude aktivna do 1. oktobra ove godine.

Direktor Morskog dobra, Mladen Mikijelj, kazao je da mu je zadovoljstvo što će brodom spojiti dva divna grada na jadranskoj obali.

"Ovo je sjajna ideja koja je krenula u januaru. Da bi se realizovala morali smo vratiti Luku Budva građanima. To smo uradili za nekih mjesec i saopštili smo građanima da će građani imati komunalne vezove i da će krenuti ova pomorska linija", rekao je Mikijelj.

On je naveo da Luka Budva ne izgleda kao prije mjesec i da je urađen sjajan posao.

"Zajedničkim radom ovakvi projekti su mogući", ocijenio je Mikijelj.

Izvršni direktor kompanije Kompas Bojan Aljinović, kazao je da mu je veliko zadovoljstvo što su tu i da je ovaj projekat početak.

"Zahvalio bih se svima koji su radili na ovom ambicioznom projektu. Kompas je bio inicijator ovog projekta, jednim dijelom, i nadam se da će nastaviti", naveo je Aljinović.

On je podsjetio da je karta u jednom pravcu 55 eura, a dvosmjerno 69 eura, kao i da postoji popust za djecu.

Brod Antonija je putnički brod izgrađen 2002. godine, koji plovi pod hrvatskom zastavom.

Katamaran je dug 32 metra i širok devet metara, sa kapacitetom od 242 putnika.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније