Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ Beta ]

25. 06. 2024. 18:21 >> 18:20
19
Čitaj mi:

dan uoči sastanka o nastavku dijaloga

Vučević: Srbija spremna na kompromis oko Kosova

Srbija je "apsolutno spremna da razgovara sa Prištinom" i da "pravi kompromise" o Kosovu, izjavio je danas za AFP premijer Srbije Miloš Vučević dan uoči sastanka o nastavku dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

Vučević je rekao da kompromisi znače da niko potpuno ne dobija, a niko potpuno ne gubi.

"Bolje je sjesti, sresti se, razgovarati, pokušati da razgovaramo. Sve je bolje nego zaoštravanje", dodao je on.

Prema njegovim riječima, veliki narodi i velike države, nijesu to zbog svoje teritorije, već zbog svoje odgovornosti da traže mir.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti sastaju se sjutra u novoj rundi dijaloga na visokom nivou, čiji je domaćin visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније