Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

P.R. / K.G.

25. 06. 2024. 12:12 >> 12:55
1
Čitaj mi:

KOALICIJA "SVI ZA NAŠ GRAD"

"Podnijećemo inicijativu za smjenu gradonačelnice Injac"

Odbornik koalicije "Svi za naš grad" u Skupštini Glavnog grada Budimir Mugoša najavio je da će podnijeti inicijativu za smjenu gradonačelnice Olivere Injac.

Inicijativu za smjenu gradonačelnice Injac potpisala su 22 odbornika. Najdalji rok za zakazivanje sjednice je za mjesec.

Mugoša navodi da je njihova želja da se kriza vlasti riješi na izborima.

"Podnijećemo inicijativu za smjenu gradonačelnice Olivere Injac. Ovo je najčistije rješenje jer su u suprotnom građani na gubitku", istakao je Mugoša na konferenciji za medije.

Šef odborničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Klikovac ocijenio je da postoje dva razloga za podnošenje inicijative.

"Injac nije ostvarila nijedan značajan rezultat i ona više nema podršku koju je imala kada je dobila mandat. Želimo izbore, mi od njih ne bježimo. Treba da se izmjeri snaga svih partija da građani daju svoje mišljenje. Svako ko bježi od izbora ima strah od rezultata", smatra Klikovac, te tvrdi da PES radi sve da do izbora ne dođe.

Šef odborničkog kluba SD-LP u Glavnom gradu Miloš Mašković saopštio je da je podrška DPS-a ovim inicijativama nedvosmislena i da su oni to potvrdili svojim potpisima, pa one mogu i formalno ući u proceduru.

"Na sjednici očekujemo široku podršku. Za ovo smo se odlučili kako bismo dali mogućnost svima da se izjasne o radu ove lokalne samouprave", rekao je Mašković.

Samostalni odbornik u Skupštini Glavnog grada Podgorice i član nestranačke Građanske inicijative "21. maj" Aleksandar Saša Zeković poručio je da oni, ipak, nijesu spremni na nove izbore.

"Za građansku inicijativu '21. maj' je politički i moralno neprihvatljivo da inicijativu za skraćenje mandata potpisuju i odbornici i odbornice iz opozicije koji gotovo da nijesu ušli u zgradu parlamenta, koji nikada nijesu uzeli riječ na plenumu, koji ne dolaze na sjednice raznih radnih tijela ili koji se pojave fizički na desetak minuta, nikad duže, u vidu izmaglice koja brzo nestane", poručio je Zeković.

Poziva da prije potpisivanja ili predaje bilo kakve inicijative građanima Podgorice, vrate njihov novac koji već 15 mjeseci "neosnovano i nezasluženo primaju kako oni, tako i njihove partije čiji su navodno odbornici i odbornice".

"Radi se o većem iznosu od nekoliko desetina hiljada eura", dodao je Zeković.  

Podsjetimo, koaliciju "Svi za naš grad" čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP), Socijaldemokrate (SD), Bošnjačka stranka (BS), Liberalna partija (LP), Građanska inicjativa "21 maj", Demokratska unija Albanaca (DUA), Nova ljevica i Demokratska romska partija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније