Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

25. 06. 2024. 11:11 >> 11:12

ćulafić

"Relaksirano čekam razvoj situacije, sjednica u Beranama u narednih 10 dana"

Sjednica lokalnog parlamenta u Berana danas definitivno neće biti nastavljena, već se to desiti u narednih sedam do deset dana, kazao je odbornik Demokrata Damjan Ćulafić, koji je prema koalicinom sporazumu, trebao da zamijeni dosadašnjeg predsjednika Opštine Berane.

Ćulafić je kazao da ne zna da li će biti izabran na mjesto predsjednika Opštine, iz razloga jer se dva odbornika iz redova Nove srpske demokratije Milorad Miki Đukić i odbornik Pokreta za promene (PzP) Miloš Rmuš, ne oglašavaju po tom pitanju.

"Nisu potpisali inicijativu za imenovanje predsjednika Opštine iz reda Demokrata, ne dolaze na sjednice... Mislim da bi negdje bila mjera odgovornosti i poštenja njihovog elementarnog, da se makar oglase zajedno da znamo koji su njihovi razlozi. Današnja sjednica, dakle, nije imala kvoruma, zato nije održana. U pitanju je duboko, vjerujem, taktički potez aktuelne parlamentarne većine, da pokušaju da učine dodatni napor kolega iz NSD i PZP, i pozvali na razum i na odgovorno i ozbiljno postupanje", kazao je Ćulafić. 

Na pitanje da li su po ocjeni opozicije, prijevremeni lokalni izbori sve bliži, Ćulafić ističe da opozicija, kao i svaka bilo gdje u svijetu, uvijek priželjkuje izbore i priliku da pokuša da redefiniše političku sliku bilo gdje, pa tako i u Beranama.

"Tako da to me to iznenađuje. S druge strane, ja, pravo da vam kažem, potpuno relaksirano gledam na tu cijelu situaciju. Imamo dvije opcije - opcija da se ispoštuje dogovor koji smo imali prije dvije godine i druga opcija da se taj dogovor ne ispoštuje. Smatram da bi dvojica kolega trebalo da pokažu stepen odgovornosti, poštenja pa i hrabrosti i da javno saopšte šta su njihovi razlozi. Vjerujem da je to problematično jer ako javno saopštite stav onda morate i donijeti odluku, ovako kad ćutite maltretirate javnost, zloupotrebljavate poziciju koju ste dobili", kazao je Ćulafić. 

Raduje ga, dodaje, što su se kolege sa državnog nivoa aktivirale na ovu temu jer to govori da postoje odgovorni i ozbiljni ljudi sa kojima mogu da sarađuju.

"Ne želim u drugo da vjerujem, iako se svašta može čuti. Što se mene lično tiče veoma relaksirano čekam razvoj situacije", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније