Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

25. 06. 2024. 18:40 >> 18:42
5
Čitaj mi:

PRESUDA U SLUČAJU BRĐANIN

Šaranović: Odluka Upravnog suda najblaže rečeno čudna

Odluka Upravnog suda da kontrolnu ulogu parlamenta svodi na upravni postupak najblaže rečeno je čudna, kazao je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović, komentarišući predusu Upravnog suda u kojoj se navodi da je Vlada Crne Gore nezakonito razriješila Zorana Brđanina dužnosti direktora Uprave policije.

Šaranović podsjeća da je Vlada Crne Gore prilikom donošenja prethodne presude u predmetu Brđanin donijela Zaključak kojim je konstatovala prestanak mandata tadašnjem v.d. direktoru Uprave policije Nikoli Terziću i konstatovala nastavak mandata na funkciji  direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu.

“I ova presuda Upravnog suda je, kao i prethodna donesena u sporu pune jurisdikcije što znači da je Vlada u situaciji da samo konstatuje ono što je Upravni sud već odlučio. Međutim, ja kao član Vlade ne mogu prejudicirati konačni stav Vlade kao kolektivnog organa”, kazao je Šaranović u izjavi za medije.

On kaže i da Upravni sud u svom obrazloženju ne spori zakonsko pravo ministra da predloži razrješenje direktora Uprave policije, ali smatra da je Odbor za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore prilikom razmatranja Izvještaja o rezultatima Policije u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije povrijedio Zakon o upravnom postupku time što izvještaj nije razmotrio u roku od 20 dana od dana dostavljanja Skupštini Crne Gore.

“Međutim, kao bivši parlamentarac moram da naglasim da Skupština Crne Gore svoju organizaciju u dijelu izvršavanja kontrolne i nadzorne funkcije uređuje Ustavom i Poslovnikom o radu Skupštine Crne Gore koji gotovo da ne ostavlja mogućnost niti plenumu,  niti odborima, da mogu razmatrati materijale, pa ni izvještaje u roku kraćem od 22 dana. Iako nikada ne komentarišem odluke sudova, ne mogu a da ne ukažem da je sa aspekta ustavne podjele vlasti odluka Upravnog suda da kontrolnu ulogu parlamenta svodi na upravni postupak najblaže rečeno čudna”, zaključio je Šaranović.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније