Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.V.

08. 06. 2024. 20:00 >> 22:15
1
Čitaj mi:

SKUPŠTINA

DPS, HGI, URA, SD i Ćinćur podnijeli zajedničke amandmane na zakon o RTCG

Poslanik DPS Nikola Rakočević, poslanik SD Nikola Zirojević, poslanica GP URA Ana Novaković Đurović, nezavisna poslanica Radinka Ćinćur, i poslanik HGI Adrijan Vuksanovć, predali su amandman na medijski zakon. Traže da uslov za izbor generalnog direktora RTCG bude deset godina radnog iskustva, i da je u programima Televizije zabranjeno oglašavanje i telešoping u periodu između 20 i 22 časa.

Kako su naveli u amandmanu, u programima Televizije trajanje oglašavanja i telešoping spotova u periodu između šest i 24 časa ne smije prelaziti 15% tog perioda.

"Izuzetno od stava 1 ovog člana, u programima Televizije zabranjeno je oglašavanje i telešoping u periodu između 20 i 22 časa. Izuzetno od stava 2 ovog člana, u slučaju prenosa događaja od posebnog značaja za javnost, u programima Televizije dozvoljeno je oglašavanje i telešoping u periodu između 20 i 22 časa. U programima Radija trajanje oglašavanja ne smije prelaziti sedam minuta po satu emitovanog programa“, piše u amandmanu

Kada je u pitanju izbor generalnog direktora, predat je amandman da se "u članu 35 stav i riješi 'pet godina' zamjenjuju se riječima 'deset godina", navodi se u amandmanu koji su predali poslanik DPS Nikola Rakočević, poslanik SD Nikola Zirojević, poslanica GP URA Ana Novaković Đurović, nezavisna poslanica Radinka Ćinćur, i poslanik HGI Adrijan Vuksanovć. 

Kako tvrde, uslov od deset godina radnog iskustva kandidata predstavljao bi kriterijum koji bi garantovao kako vertikalnu, tako i horizontalnu nepristrasnost generalnog direktora i kvalitet kandidata za poziciju generalnog direktora. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније