Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

03. 06. 2024. 16:01 >> 16:03
Čitaj mi:

GRADONAČELNICA PODGORICE

Injac: Žene na liderskim pozicijama da rade zajedno

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac saopštila je na godišnjoj konferenciji u Rumuniji da je važno da žene budu posvećene izgradnji integriteta kroz ulaganje u obrazovanje i unapređenje profesionalnih sposobnosti

"Veoma je značajno da žene identifikuju svoje prednosti i posebne vještine na čijem usavršavanju će raditi kako bi bile samouvjerenije, uspješnije i socijalno stabilnije", poručila je Injac, komentarišući uključenost žena u procese donošenja odluka, a povodom održavanja godišnje ,,Eurocities” konferencije u Rumuniji.

Podsjećamo, gradonačelnica Podgorice, učestvuje kao mentor na programu ,,Žene u liderstvu” koji je pokrenut u okviru Eurocities mreže.

Cilj programa je da osnaži saradnju lokalnih samouprava u zemljama Evrope povezivanjem žena na rukovodećim pozicijama – posebno gradonačelnica i njihovih zamjenica. 

"Bez liderstva i mentorstva, žene u svijetu lokalne politike kojom dominiraju muškarci sklone su podcijeniti svoje sposobnosti i osjetiti određeni strah u procesu suočavanja sa izazovima, a koji su pretočeni u određene kulturološke i sociološke norme, stereotipe, tradicionalne stege, ekonomske i strukturalne barijere. Iz tog je razloga, gradonačelnice i žene na liderskim pozicijama bi trebalo da rade zajedno kako bi se povezale, razvile programe liderstva i podsticale raznolikost u društvu”, kazala je Injac.

Injac je kazala da sa mjesta gradonačelnice svakodnevno podstiče druge žene da se aktivno uključe u društvena zbivanja.

"Samo na taj način možemo značajno uticati na obogaćivanje procesa donošenja odluka i graditi ravnopravno društvo”, kazala je Injac. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније