Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

15. 06. 2023. 13:53 >> 14:23
2

TUŽILAČKI SAVJET

Odbijen predlog za smjenu Lepe Medenice

Tužilački savjet odbio je većinom glasova predlog za smjenu rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepe Medenice u kom se tvrdi da je postupala suprotno Zakonu o Državnom tužilaštvu.

Na 13. sjednici Tužilačkog savjeta, kojom je predsjedavala v.d. Vrhovna državna tužiteljka Tatjana Begović, ispitivan je optužni predlog zamjenice disciplinske tužiteljke, koji je podnijet protiv Lepe Medenice rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

“Naime u postupku prethodnog ispitivanja Tužilački savjet je utvrdio da podnijeti optužni predlog ne sadrži opis djela iz kojeg proizilaze zakonska obilježja razloga za razrješenje, kao što su, između ostalog, opis radnje i načina izvršenja radnje koja se rukovoditeljki Višeg državnog tužilaštva stavljaju na teret, nije navedeno svojstvo odnosno funkcija koju imenovana obavlja, a što sve predstavlja bitne elemente razloga za razrješenje”, saopšteno je iz savjeta.

Kako se u obrazloženju navodi, u činjeničnom opisu podnijetog optužnog akta navedeno je da je imenovana tužiteljka navodno postupala suprotno Zakonu o Državnom tužilaštvu, ali nije navedena konkretna norma koja bi eventualno bila prekršena.

“Imajući u vidu prednje, Tužilački savjet je većinom glasova, shodno članu 453 stav 1 u vezi člana 294 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku, donio odluku da se predmetni optužni predlog odbije”, navodi se u saopštenju.

Muk: Odluka pogrešna, trebalo naći način da se postupak nastavi

Član Savjeta Stevo Muk smatra da odluka nije dobra te da je TS trebalo da omogući da se postupak nastavi.

"Odluka je pogrešna i donijeta je iz pretežno razloga koji su formalno-pravne prirode. Morali smo pronaći način da se ovaj proces odblokura kako bismo bili u prilici da se na savjetu razmotrimo sve činjenice i pravna pitanja. to znači da ne pristanemo na ovu vrstu obrazloženja", rekao je Muk.

Ističe da je postupak okončan,a da se nije saznala istina. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније