Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Mina ]

20. 05. 2024. 22:58 >> 22:58

Niskobudžetni avio-prevoznik

Godišnja dobit Ryanair-a skočila više od trećine

Niskobudžetni avio-prevoznik, Ryanair, ostvario je skok godišnje dobiti više od trećine, najavljujući da se poskupljenja avionskih karata usporavaju.

Irski prevoznik obavijestio je o rastu dobiti nakon oporezivanja od 34 odsto na 1,92 milijarde EUR, za poslovnu godinu do kraja marta, nakon što je broj putnika porastao devet odsto na 183,7 miliona i uprkos prekidu isporuka Boeing-ovih aviona.

Ryanair je saopštio da je rast prihoda od 25 odsto, na 13,44 milijarde EUR, pomogao da se nadoknadi skok troškova goriva, prenosi Hina.

"I dalje smo oprezno optimistični da će cijene karata na vrhuncu ljetne sezone ove godine biti stabilne, ili skromnog rasta u odnosu na prošlo ljeto", saopštio je izvršni direktor Ryanair-a Michael O'Leary.

On predviđa osam odsto rast broja putnika u narednoj godini, na 200 miliona, ali dodaje da je prerano davati prognoze dobiti.

Ryanair je saopštio i da očekuje da će u flotu uključiti 23 nova aviona Boeing 737 Gamechanger do kraja jula, no to nije sigurno zbog kašnjenja u isporukama.

Ryanair je krajem marta imao 146 aviona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније