Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

20. 05. 2024. 20:55 >> 20:55
1

izraelski premijer

Netanjahu zahtjev za naloge za hapšenjem označio apsurdnim i lažnim

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je večeras u video saopštenju označio "apsurdnim i lažnim" naloge za hapšenje koji je zatražio glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda (MKS) Karim Kan protiv njega i izraelskog ministra odbrane Joava Galanta.

Netanjahu je ocijenio da je taj potez uperen protiv čitave države Izrael. "To je upereno protiv izraelskih vojnika (IDF) koji se bore vrhunskim heroizmom protiv odvratnih ubica Hamasa", rekao je izraelski lider.

Izraelski mediji navode da je glavni tužilac MKS danas zatražio izdavanje naloga za hapšenje i trojice lidera Hamasa.

Netanjahu je postavio pitanje kako se neko može usuditi da upoređuje "monstrume Hamasa sa vojnicima IDF, najmoralnije vojske na svijetu".

"Sa kojom drskošću poredite Hamas koji je ubio spalio, masakrirao, silovao i oteo našu braću i sestre i vojnike IDF koji vode pravedan rat kojem nema ravnog, sa neuporedivom moralnošću", rekao je premijer Izraela.

On je dodao da odbacuje sa gađenjem Kanovo tobožnje poređenje, označivši ga "krajnjim krivljenjem realnosti" i rekao da je to primjer novog antisemitizma koji se iz kampusa u koledžima premjestio u Hag.

Netanjahu je obećao izraelskoj javnosti da neće uspjeti nastojanja MKS da zaveže ruke Izraelu, te da nijedan međunarodni forum neće spriječiti tu zemlju da udari na one koji teže njenom uništenju i da će ona srušiti Hamas i postići potpunu pobjedu.

Kan je rekao da vjeruje da su Netanjahu, Galant i trojica lidera Hamasa odgovorni za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti u Pojasu Gaze i Izraelu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније