Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ Beta ]

20. 05. 2024. 18:24 >> 18:24

Gordana Siljanovska Davkova

Predsjednica Sjeverne Makedonije potvrdila podršku Ukrajini

Predsjednica Sjeverne Makedonije Gordana Siljanovska Davkova potvrdila je danas makedonsku podršku Ukrajini na putu ka Evropskoj uniji i NATO.

Kako je saopštio Kabinet nove predsjednice Sjeverne Makedonije, Siljanovska Davkova je to rekla na sastanku sa ambasadorkom Ukrajine u Skoplju, Larisom Dir.

Dodaje se da je istakla svoje zalaganje za produbljivanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, potvrđujući podršku Ukrajini protiv ruske agresije, koja, kako je rekla, podriva evropsku globalnu bezbjednost i stabilnost.

Na sastanku predsjednice Sjeverne Makedonije i ukrajinske ambasadorke izraženo je zadovoljstvo tradicionalnim prijateljskim odnosima, zasnovanim na međusobnom poštovanju i međusobnom razumijevanju.

"Dvije sagovornice razmijenile su mišljenja o strateškim opredjeljenjima i perspektivama dvije zemlje, istakavši potrebu dalje međusobne pomoći, razmjene iskustava i stručnosti", piše u saopštenju Kabineta predsjednice Sjeverne Makedonije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније