Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

P.R.

11. 09. 2022. 22:41 >> 22:38
1

ŽENSKI KLUB SKUPŠTINE CG

"Policija i tužilaštvo da identifikuju i sankcionišu osobu koja je prijetila Nikolić"

Uznemiravajuće prijetnje smrću novinarki M portal, Danici Nikolić, moraju hitno da zabrinu službe bezbjednosti i tuzilaštvo, poručile su kopredsjednice Ženskog kluba Skupštine Crne Gore Vesna Pavićević i Branka Bošnjak, te zahtijevaju da policija i tužilaštvo identifikuju i sankcionišu tu osobu u što kraćem vremenskom roku.

Kako navode, potrebna je urgentna reakcija nadležnih organa u pronalaženju i kažnjavanju osobe koja je uputila zastašujuće prijetnje novinarki M portala.

"Svjedoci smo da kontinuirane uvrede upućene ženama sa javne scene u Crnoj Gori svakodnevno prerastaju u ozbiljne prijetnje smrću, što je pokazala prijetnja novinarki Nikolić, kojoj se na ovaj način otvoreno staje na put slobode medijskog rada i istarživačkog novinarstva. Osim negativnih komentara, uznemiravanja, verbalnih prijetnji, vulgarnih i mizigenih uvreda, poruke sada sadrže i govor mržnje i eksplicitne prijetnje smrću", navode u saopštenju.

Smatraju da česti napadi ili primjeri targetiranja u medijima, dodatno podstrekuju i ostale građane da čine slično, što za posljedicu može da ima i povećanje napada na novinarke ili čak umanjenu reakciju ili potpuno odsustvo reakcije pojedinih predstavnika nadležnih organa.

Ističu da ne smije u konkretnom slučaju izostati osuda od strane predstavnika vlasti i nepoznavanje odgovornosti nadležnih organa, kao i nedostatak svijesti za zastupanje slobode medija i bezbjednosti novinara.

"Napad na novinarku je napad na sve žene u Crnoj Gori, napad na javni interes, napad na demokratiju i prava svih građanki I građana. Zato zahtijevamo da policija i tužilaštvo identifikuju i sankcionišu osobu koja je uputila ozbiljne prijetnje novinarki M portala, i to u što kraćem vremenskom roku, jer svako odlaganje adekvatne reakcije nadležnih organa otvara prostor za dalje nasilje nad novinarkama i novinarima", pišu u saopštenju i dodaju:

"Ova prijetnja mora biti najstrožije sankcionisana i biti opomena svima onima koji se odvaže da prijete, vrijeđaju ili uruše dignitet i integritet neke novinarke na prostoru Crne Gore."

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније