Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Мина [ R.B. ]

16. 03. 2023. 13:20 >> 13:20

NABAVILI NOVE APARATE

Dom zdravlja Kotor opremio ginekološku ambulantu

Dom zdravlja Kotor, nabavkom novih aparata, ginekološke stolice i neophodnog instrumentarija, u potpunosti je opremio i osavremenio ambulantu za ginekologiju, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Iz DZ Kotor kazali su da su za taj projekat iz sopostvenih sredstava opredijelili oko 20 hiljada eura.

"Ambulanta je opremljena savremenim ginekološkim okruženjem GRACIE proizvođača LINET, koje se sastoji od pregledne stolice sa intergrisanim video kolposkopom poslednje generacije, monitora, vrtuljka za operatera, wi-fi daljinske kontrole", kaže se u saopštenju.

Navodi se da dio opreme čine i kolica za grijanje instrumenata i da ginekološka stolica posjeduje i grijač sjedalnog dijela, čime je obezbijeđen veći komfor za pacijentkinje prilikom pregleda.

"Takođe, stolica je lako podesiva, što omogućava i olakšava pregled i osoba sa inavliditetom", rekli su iz DZ Kotor.

Iz DZ Kotor kazali su da su, pored toga, obezbijedili i savremeni, novi 4D ultrazvuk, čime je u potpunosti opremljena ginekološka ambulanta, a kvalitet zdravstvenih usluga u toj specijalističkoj grani podignut na viši nivo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније